Romfrykt

Folk i Bayern kunne trekke et lettelsens sukk da de åpnet morgenavisene mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lysstormen på nattehimmelen i helgen var likevel ikke et angrep fra verdensrommet, slik flere innbyggere i den sørtyske delstaten hadde fryktet.

Det var heller ikke vrakrester fra en mislykket amerikansk romferd, slik ryktene ville ha det til. I stedet dreide det seg om en meteoritt som hadde gitt fra seg sterkt lys, da den kom inn i atmosfæren og ble rødglødende av luftmotstanden.

Hundrevis av engstelige mennesker ringte til politiet, fortalte om lysglimt på himmelen og spurte hva som sto på. Mange viste til en kunngjøring fra USAs romfartsadministrasjon NASA om at skrot fra verdensrommet ville bli antent, når det kom inn i atmosfæren.

NASA og den tyske astronomen Otto Guthier kunne imidlertid forsikre om at det ikke var slike vrakrester som hadde satt himmelen i flammer. Og mysteriet ble oppklart, da en bayersk bondekone kom til politiet med en stein på størrelse med en liten knyttneve.

Undersøkelser av steinen viste at det trolig dreier seg om en del av en meteoritt, som i sin tur var én blant mange i en såkalt meteorittsverm. Mesteparten av disse steinene fra verdensrommet brant opp, da de natt til søndag kom inn i atmosfæren over Bayern.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer