Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romleiren stenges i løpet av dagen

Bydelsoverlegen mener leiren er helsefarlig.

MÅ FLYTTE IGJEN: Romleiren på Årvoll skal stenges i løpet av dagen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MÅ FLYTTE IGJEN: Romleiren på Årvoll skal stenges i løpet av dagen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bydelsoverlegen i Bjerke bydel har fattet vedtak om at romleiren på Årvoll skal stenges.

- Dette er først og fremst en trist situasjon. Alle er velkomne til Oslo, men kommer en hit som turist må en kunne ta vare på seg selv. Denne tomta er ingen campingplass, men et sted hvor det er helsefarlig å oppholde seg, sier Torger Ødegaard, fungerende byrådsleder, til Dagbladet.

- Spesielt etter at det har regnet så mye, er faren stor for at stein skal rase, sier han.

Helsefarlig Han forteller at de forutsetter at eierne tar vedtaket til etterretning og avvikler virksomheten på tomta så fort som mulig. Leiren skal fraflyttes så raskt som mulig, og helst i løpet av kvelden.

Representanter fra bydel Bjerke og Helseetaten i Oslo kommune har vært på befaring på tomta i dag.

«Bydelsoverlegen vurderer at det er forbundet med overhengende fare for helseskade å opprettholde den virksomheten som er på eiendommen, og har derfor med hjemmel i folkehelseloven § 16 fattet vedtak om opphør av virksomheten» står det i pressemeldingen.

«Det var slått opp ca. 15 telt og "plankehytter" på Årvoll eiendom AS sin grunn. I løpet av dagen har det blitt brakt opp fire mobile toaletter til området. En stor søppelcontainer var tilgjengelig. Det var ikke tilrettelagt for tilstrekkelig hygienisk og betryggende drikkevann.» står det i brevet som er sendt til eierne av tomta i Årvoll eiendom.

Fare for steinras Tomta er omkranset av opptil åtte til ti meter høye stein- og sandhauger, og teltene og plankehyttene er satt tett inntil de bratte haugene.

FRUSTRERT: Tonje S. Andreasen bor rett ved romleiren på Årvoll og håper leiren blir avviklet så raskt som mulig. - Det er verst at vi føler at vi mister tryggheten her, og det er veldig lite hyggelig med så mye søppel, sier hun. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
FRUSTRERT: Tonje S. Andreasen bor rett ved romleiren på Årvoll og håper leiren blir avviklet så raskt som mulig. - Det er verst at vi føler at vi mister tryggheten her, og det er veldig lite hyggelig med så mye søppel, sier hun. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer

I vedtaket skriver bydelsoverlege Turi Bondeson, bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen og assisterende bydelsdirektør Kristin Enstad at «barn, unge og voksne skal ha blitt observert på og ved de ustabile skråningene», og at faren for steinvelt er tilstede.

- Det kom frem i dag at det har kommet bekymringsmeldinger til barnevernet, sa bydelsutvalgsleder Steiner Arnesen (Ap) til Dagbladet tidligere i dag.

«Konsekvensene ved steinras kan bli svært alvorlige. Man kan under slike omstendigheter ikke ha garanti for sikkerhet og helse» skriver de.

HELSEFARLIG: Bydelsoverlegen i Bjerke bydel har fattet vedtak om at romleiren skal stenges. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HELSEFARLIG: Bydelsoverlegen i Bjerke bydel har fattet vedtak om at romleiren skal stenges. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media