Rømling antatt død - avslørt av corona

En amerikansk mann skal ha forfalsket sin egen død for å slippe unna voldtektssiktelsene. Så dukket han opp på et sykehus i Skottland.

SIKTET: Mannen var internasjonalt etterlyst for voldtekter i USA. Nå er han pågrepet. Foto: Skjermdump / Youtube
SIKTET: Mannen var internasjonalt etterlyst for voldtekter i USA. Nå er han pågrepet. Foto: Skjermdump / Youtube Vis mer
Publisert

En lokalpolitiker fra Utah i USA ble i 2018 koblet til en gammel voldtektssak.

På grunn av et initiativ fra delstatens myndigheter hadde DNA fra gamle voldtektssaker blitt analysert på nytt, i håp om å løse gamle saker med ny teknologi, skriver flere medier, blant annet BBC.

Fordi mannen hadde vært mistenkt i en annen voldtektssak ti år tidligere, hadde politiet sikret seg DNA-et hans. Analysene etterlot liten tvil. Det var hans DNA som var blitt funnet på overgrepsofferet.

Politiet prøvde å finne ham igjen, men han var som sunket i jorda.

Myndighetene lette høyt og lavt, men fant ham ikke.

«Døde»

Etter hvert har det kommet for en dag at mannen hadde byttet navn, og flyttet ut av delstaten. Mannen i 30-åra skal ha benyttet seg av minst seks ulike navn, ifølge BBC.

Under ett av disse navnene fortalte han lokale medier i USA i 2019 at han hadde alvorlig lymfekreft, og at han bare hadde uker igjen å leve.

I februar 2020 ble det også publisert en dødsannonse på internett, signert «familien hans». En rekke lokale medier omtalte «dødsfallet».

Dukket opp på sykehus

Nå, to år seinere, har han dukket opp igjen.

Mannen var blitt lagt i respirator på et sykehus i Glasgow i Skottland på grunn av coronasmitte. De ansatte på sykehuset hadde ingen anelse om at mannen var internasjonalt etterlyst gjennom Interpol.

Det var politiet som til slutt sporet ham til Glasgow, og han ble pågrepet av skotsk politi da han våknet og ble koblet av respiratoren.

Han skal nå utleveres til USA, hvor han i tillegg til voldtekten er siktet for å ha svindlet fosterfaren til å ta opp 200 000 dollar i gjeld og gi ham pengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer