<strong>FØR OG NÅ:</strong> De to politibildene viser Clarence David Moore henholdsvis for over 40 år siden og nå, fra da han ble pågrepet på ny denne uka. Foto: North Carolina Department of Public Safety og Franklin County Regional Jail / AP / NTB Scanpix
FØR OG NÅ: De to politibildene viser Clarence David Moore henholdsvis for over 40 år siden og nå, fra da han ble pågrepet på ny denne uka. Foto: North Carolina Department of Public Safety og Franklin County Regional Jail / AP / NTB Scanpix Vis mer

Rømling gråt da politiet kom for å hente ham etter 39 år

66-åringen ringte og meldte seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha vært på rømmen i 39 år orket ikke Clarence David Moore (66) mer. Mandag ringte han politiet i Frankfort i Kentucky og meldte seg, skriver nyhetsbyrået AP.

Betjenten som tok telefonen, trodde det var en spøk. Men etter hvert klarte 66-åringen å overbevise politiet, og sheriff Pat Melton troppet opp hjemme hos ham for å hente ham. Sheriffen traff en skrøpelig sengeliggende mann.

- Han så ut som han var 90 år. Så snart han så oss, brast han i gråt. Han sa: «Jeg vil bare legge dette bak meg», sier Melton.

Kvinnen som bodde med Moore, åpnet døra for politiet. Hun ante ikke noe om partnerens fortid.

Stjal 1600 kroner Moore ble i sin til dømt til sju års fengsel for tyveri av 200 dollar (1600 kroner) i Nord-Carolina i 1967. I 1971 rømte han under straffearbeid på en veistrekning, men ble tatt. Året etter rømte han igjen og var fri til 1975, da han igjen ble tatt, denne gang i Texas. Så, i 1976, rømte han for siste gang fra Henderson-fengselet i Kentucky, og har vært på rømmen siden.

Rømlingen har bodd i Frankfort i hvert fall siden 2009, under navnet Ronnie T. Dickinson. Før det har han blant annet jobbet på båter langs østkysten av USA.

Men de seinere åra har livet vært vanskelig for 66-åringen. For ei tid tilbake fikk han slag, og har vanskelig for å snakke. Sheriffen tror Moores dårlige helse var avgjørende for at han til slutt meldte seg.

- Jeg tror han var lei av å flykte. Og han trenger medisinsk hjelp.

Fikk ikke hjelp Å få helsetjenester er lettere sagt enn gjort når man ikke har gyldige ID-papirer eller er registrert i folkeregisteret, og Moore har tilsynelatende hatt vanskelig for å få tilstrekkelig med hjelp.

Den aldrende rømlingen ble hentet av ambulanse og ble først sendt på sjekk på sykehus, før han ble satt på ei celle i fengselet. Han takket sheriffen for vennlig opptreden under pågripelsen.

- Han har gjort noen dårlige valg i livet, men når alt kom til alt, ønsket han å gjøre bot og tok tak, bemerker sheriffen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer