Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømlinger har tilstått drap

De to guttene på 17 og 18 år, som har vært etterlyst for drap i Porsanger er pågrepet i Danmark. De to har tilstått at de skjøt 52 år gamle Bernt Alfred Lillebo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 8. juli klokka 21:52

De to har vært etterlyst for drapet i omlag en uke. Etter drapet flyktet de ut av Norge. De har vært etterlyst over hele Europa gjennom Interpol.

De to meldte seg for politiet i Kolding i Danmark. i går ettermiddag. Den ene gutten er sønn av den 52 år gamle mannen som ble drept.

Pistol i sekken

Da de meldte seg hadde de en luftpistol i sekken. Hvor hagla som de skal ha skutt 52-åringen med er, kunne de ikke si. I tillegg hadde de en telefon, et bankkort og noen andre personlige eiendeler i sekken.

De har rømt fra Norge via Finland, til Sverige og så til Danmark. De kom til København med tog fra Gøteborg.

Utslitt

Da de meldte seg var de svært utslitt. Hvordan de to har klart å ta seg over grensene mellom de skandinaviske landene uten å bli oppdaget vet ikke politiet. De to skal ha spurt en forbipasserende i Kolding om veien til politiet da de kom til den danske byen. De var tydelige medtatt og sultne da de meldte seg.

De to har ikke oppgitt noe motiv for drapet, men Dagbladet.no får opplyst av dansk politi at mye tyder på at drapet var planlagt.

Reiser ned

Politiet i Norge har foreløpig ikke snakket med dem. Tre etterforskere fra Norge reiser ned til Danmark på mandag. I morgen framstilles de for varetektsfengsling i Danmark. Årsaken er at dansk lov krever at siktede framstilles innen et døgn.

Begjæres utlevert

Norsk politi må begjære de to utlevert til Norge etter at de eventuelt er varetektsfengslet.

Kripos reist hjem

Norsk politi ønsker ikke å kommentere om de har overlevert noe våpen etter at de ble pågrepet, men dette får Dagbladet.no bekreftet av dansk politi i Kolding. Etterforskerne fra Kripos som har bistått politiet i Vest-Finnmark reiste i går tilbake til Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media