Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømmer fra drapstrusler

Hundelov-aktivist Kjell Rønningsbakk har rømt byen etter drapstrusler fra hundeeiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Rønningsbakk har vært en av pådriverne bak den ny hundeloven og har fått merke hundeeiernes vrede. Onsdag denne uka rømte Rønningsbakk byen, ifølge Aftenposten.

Natt til onsdag vedtok Stortinget den nye og strengere hundeloven. Kjell Rønningsbakk vært en sterk forkjemper for en innstramming i hundeloven, etter at sønnen hans ble skambitt av en hund for fire år siden.

- Siden august i fjor har vi mottatt truende henvendelser fra hundeeiere og hundeoppdrettere av typen 'dette skal dere få betale dyrt for'. Jeg regner med at sinnet topper seg nå når lovforslaget er vedtatt og velger derfor å reise fra byen en periode, sier Rønningsbakk, til avisa.

Sammen med familien dro han onsdag ettermiddag til det han ifølge Aftenposten kaller «langt, langt, vekk», etter to direkte drapstrusler og flere ubehagelige beskjeder via Internett og telefon.

Rønningsbakk hevder at så å si alle truslene han har mottatt, kommer fra oppdrettere og eiere av amstaffer. Den nye hundeloven foreslo opprinnelig å forby disse hundene i Norge, men Stortinget fattet ikke et slikt vedtak.

- Jeg tror ikke det er riktig at amstaff-oppdrettere står bak trusler mot Rønningsbakk. Ingen jeg kjenner i miljøet ville finne på å gjøre noe sånt, sier Kjersti Roland, raserepresentant for amstaff i Norsk Terrier Klub, til Aftenposten.

(Dagbladet.no)

<B>LANGT, LANGT VEKK: </B>Kjell Rønningsbakk har dratt til et sted han kaller "langt, langt vekk", etter drapstrusler han mener kommer fra hundeeiere.<br> Foto: SCANPIX
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media