Rømmer til servicejobb

Begeret har rent over for førskolelærere i Notodden. Nå søker de seg til nye servicejobber i kommunen. Der loves det minimum lønnstrinn 30. Førskolelærere får trinn 29 først etter sju års ansiennitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvorfor skal vi ikke det, sier en hoderystende May Iris Hjalte, tillitsvalgt for førskolelærerne. De har fått nok av dårlig lønn og lav anerkjennelse og søker, nesten alle som en, de nye jobbene i kommunen.

Provoserte

- Det er lønna vi lever av, og når kommunen i tillegg tilkjennegir at vi ikke har høyere anseelse, forstår jeg godt at de velger å finne noe annet å gjøre, sier Hjalte.

- Her arbeider vi med framtida vår og plasseres fra lønnstrinn 26 til 31, samtidig som vi ser at arbeidsgiveren vår søker etter servicemedarbeidere som skal ha minimum lønnstrinn 30 uten krav til utdanning.

- Det er en provokasjon særlig nå når så mange av kollegene våre er i streik for høyere lønn, sier Hjalte.

Serviceinnstilte

I utlysningsteksten skriver kommunen at de søker medarbeidere som skal være serviceinnstilte, kontaktskapende, utadvendte, hjelpsomme, og de må trives med å være kommunens ansikt utad, arbeide i team og ha evnen til å ta selvstendige avgjørelser og løse problemer.

Omstillinger og endringer i arbeidssituasjonen vil være en utfordring. Lønn: Tidligere avlønning beholdes og kan oppjusteres i forhold til kvalifikasjoner (minimum lønnstrinn 30).

- Finnes det noen som er bedre egnet enn oss? spør Hjalte, sjøl førskolelærer på vei bort fra yrket.

- Får jeg ikke denne jobben, blir det lærerhøyskolen til høsten for å oppgradere meg til lærer.

Leder for det nye servicetorget, Sonja Sandbank Nilsen, tar ikke søknadene fra førskolelærerne alvorlig.

- Jeg opplever det mer som en aksjon enn som en reell søknad. Dessuten har de ikke utdanning som gjør dem spesielt kvalifiserte til denne typen arbeid. Jeg er mer på jakt etter dem som ikke nødvendigvis kan, men som vil, enn dem som kan og ikke vil.