Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømmer til USA

Jannicke mener at «Svake mennesker»-låta og oppstyret rundt hennes UFO-opplevelser forfølger henne i Norge. Derfor satser hun nå på en karriere i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Både «Svake mennesker» og UFO-skriveriene er et hinder for meg her hjemme. Plateselskapene vil at jeg skal male på de samme greiene igjen, men det er jeg ikke interessert i, sier Gry Jannicke Jarlum til Dagbladet. Hun synes det er en kompliment at «Svake mennesker» fortsatt huskes og blir spilt, men hun ser seg selv som helt ferdig med den perioden.

Som Jimi

- Ingen i Norge kjenner til det jeg har holdt på med i de siste årene. I og med at det er vanskelig å komme gjennom her, drar jeg over til USA.

New York er første stopp for Hamar-jenta. Her har hun flere kontakter fra forrige gang hun var «over dammen». Da jammet hun på flere klubber.

- Mange sa at jeg hadde en «black soul». Ja, flere karakteriserte meg faktisk som en kvinnelig utgave av gitaristenes gitarist, Jimi Hendrix, sier Jannicke, som har fått spillejobber på de viktigste «vise-seg-fram»-klubbene i New York. Det er først og fremst hennes traktering av gitaren som gjør at hun har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger, tror hun.

Ingen fløtepus

Hun gleder seg selvsagt til å komme i gang, men har ikke overdrevne forventninger:

- Det vil bli mye hard jobbing. Jeg må jo begynne på nytt igjen, men jeg er optimistisk, sier Jannicke, som innrømmer at hennes «nye stil» ikke representerer noen total endring fra «Svake mennesker»-perioden.

- Ja, det er mye svarte klær og lær igjen, men det skulle da bare mangle: Jeg er ingen fløtepus.

TIL NEW YORK: - Min nye stil kan nok minne litt om «Svake mennesker»-perioden. Det er mye svart og mye lær igjen, men det skulle da bare mangle: Jeg er ingen fløtepus, sier Jannicke. Nå prøver hun seg som artist i New York.