- Rommet ble fullt av røyk, så begynte han å skyte

Politiet prøvde å dra kropper ut av kinosalen, forteller vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vitner som befant seg inne i kinosalen da en mann åpnet ild og drepte minst 14 personer og skadet 50, forteller om kaotiske og grusomme scener. Flere forteller at de til å begynne med trodde det hele var en del av filmen, eller et slags publiseringsstunt.

Vitner forteller at mannen skal ha kommet inn på kinoen med en rifle, et håndvåpen og en gassmaske. Han kastet en boks med noe som kan ha vært tåregass ut i kinosalen og begynte deretter å skyte inn i folkemengden.

Flere vitner forteller også at de hørte flere små eksplosjoner.

Folk begynte å løpe mot utgangen da de forstod hva som var i ferd med å skje, og meldinger om at alle måtte evakuere ble lest opp over høyttalerne.

- Skutt i magen Den nye Batman-filmen The dark knight rises ble vist i tre forskjellige kinosaler i natt. Salina Jordan (18) befant seg i sal 8 da hun så folk bli truffet av kuler som kom fra nabosalen.

KAOTISK: Minst 14 personer er drept og 50 skadd etter skyteepisoden i Aurora, Colorado. Foto: AP Photo/The Denver Post, Karl Gehring
KAOTISK: Minst 14 personer er drept og 50 skadd etter skyteepisoden i Aurora, Colorado. Foto: AP Photo/The Denver Post, Karl Gehring Vis mer

Til Sky News forteller hun at en jente ble truffet i kinnet, og flere andre ble truffet i magen, inkludert en jente som så ut til å være i 9-årsalderen.

9news melder at den yngste av de skadde er en tre måneder gammel baby. En seksåring er også blant de skadde.

Jordan trodde først lyden hun hørte var kinaputter, helt til noen kom løpende inn i kinosalen og ropte at folk ble skutt.

- Politiet kom løpende inn og ba folk komme seg ut. Noen politimenn bar og dro kropper ut, forteller hun.

Med kjæresten Paul Otermat var på kino sammen med kjæresten da mannen begynte å skyte.

KAOTISK PÅ STEDET: Politisjef Daniel Oatley snakker med pressen etter skyteepisoden. Foto: AP Photo/Ed Andrieski
KAOTISK PÅ STEDET: Politisjef Daniel Oatley snakker med pressen etter skyteepisoden. Foto: AP Photo/Ed Andrieski Vis mer

- En mann kom inn nødutgangen. Jeg trodde en liten stund det var et slags publisitetsstunt, men så kastet han tåregass mot publikum, sier han til Sky News.

- Han begynte å skyte mot folkemengden. Vi dukket ned og jeg og kjæresten min dro oss ut av kinosalen. Vi løp gjennom lobbyen, hørte flere skudd, og løp ut på parkeringsplassen, slang oss i bilen, og kjørte vekk, sier han.

Fuey Saechao forteller at rommet ble fullt av røyk og hun hørte rundt 15 skudd. Hun trodde det hele var en spøk helt til folk rundt henne begynte å skrike i smerte. Hun dukket ned i omtrent 20 sekunder, og gjerningsmannen gikk videre.

Ble liggende på gulvet Robert Jones (28) befant seg i kinosal 9 da skytingen startet. Også han forteller at han først så røyk spre seg i rommet, som han trodde var en spesialeffekt, før han hørte skudd.

- Jeg trodde det var slutten på verden, sier han til Sky News.

MANGE SKADDE: Politiet jobbet på spreng og det ble satt opp et provisorisk sykehus på et kjøpesenter i nærheten for å behandle de 50 skadde. Foto: AP Photo/Karl Gehring, The Denver Post
MANGE SKADDE: Politiet jobbet på spreng og det ble satt opp et provisorisk sykehus på et kjøpesenter i nærheten for å behandle de 50 skadde. Foto: AP Photo/Karl Gehring, The Denver Post Vis mer

Jones ble liggende på gulvet inne i kinosalen helt til politiet kom.

- Du lar barna dine gå å se en midtnattsfilm på kino, du tror aldri at noe slikt kan skje, sier Tammi Stevens, som etter skyteepisoden ventet på sin 18 år gamle sønn på Gateway High School mens politiet intervjuet ham.

Det hvite hus opplyser at president Barack Obama har fått beskjed om nattens skyteepisode.

MINST 14 DREPT: Folk har samlet seg utenfor kinoen etter skyteepisoden. AP Photo/Karl Gehring, The Denver Post
MINST 14 DREPT: Folk har samlet seg utenfor kinoen etter skyteepisoden. AP Photo/Karl Gehring, The Denver Post Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer