BLEMME: Mitt Romney beklager sin famøse uttalelse om at 47 prosent av amerikanerne angivelig skal være avhengige av trygt. Foto: AFP / Jewel Samad / NTB Scanpix
BLEMME: Mitt Romney beklager sin famøse uttalelse om at 47 prosent av amerikanerne angivelig skal være avhengige av trygt. Foto: AFP / Jewel Samad / NTB ScanpixVis mer

Romney: - «47 prosent på trygd»-uttalelsen var «fullstendig feil»

Beklager utskjelt uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney sier at hans uttalelse om at 47 prosent av amerikanere er avhengige av trygd var «helt feil».

Uttalelsen, der Romney også sa at han ikke bryr seg om de omtalte 47 prosentene siden de ikke ville stemme på ham likevel, skapte oppsikt.

Rett etter at uttalelsen ble kjent, sa Romney at han sto inne for det han sa, «selv om det ikke var særlig elegant sagt».

Men i et intervju med TV-stasjonen Fox News etter onsdagens debatt mot president Barack Obama, sa Romney at det ikke er så rart at enkelte ting kommer skjevt ut etter tusenvis av valgkamptaler.

- I dette tilfellet sa jeg noe som var fullstendig feil, erkjente Romney i et forsøk på å rette på skaden.

Han la til at han bryr seg om 100 prosent av amerikanerne, noe han mener han har vist gjennom hele sitt liv.

Den nå så omtalte 47-prosent-uttalelsen falt under et arrangement for å samle inn penger til Romneys valgkamp, og ble i all hemmelighet filmet. Filmen ble deretter lagt ut på internett.

(NTB)