- Romney er ikke løsningen. Han er problemet

Obama anklager rivalen for å ødelegge amerikanske arbeidsplasser i ny valgkampvideo. Se den her!

TILSPISSES: Den amerikanske valgkampen tilspisses, etter at president Barack Obama søndag lanserte en ny tv-reklame. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/Scanpix
TILSPISSES: Den amerikanske valgkampen tilspisses, etter at president Barack Obama søndag lanserte en ny tv-reklame. Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valgkampen i USA spisser seg til. President Barack Obama lanserte søndag en TV-reklame hvor rivalen Mitt Romney anklages for å flagge ut amerikanske jobber.

Obama, som går til gjenvalg med en arbeidsledighet på 8,2 prosent og dermed har historien mot seg, trapper dermed opp svertekampanjen mot republikanernes presidentkandidat.

I den 32 sekunder lange reklamesnutten hevdes det at Romney da han var sjef for investeringsselskapet Bain Capital, hadde bånd til selskaper som valgte å si opp arbeidere i USA for så å flytte dem til fabrikker i Mexico og Kina i stedet.

Reklamen, som har fått tittelen «Selskaper», gikk på lufta få dager etter at Obamas valgapparat fikk kloen i dokumenter som antydet at Romney fortsatte å lede Bain i tre år etter at han offisielt gikk av i februar 1999.

Tidspunktet er avgjørende, ettersom Bain året etter sies å ha investert i selskapene som flagget ut jobber. Romney har avvist blankt at han hadde noen som helst innflytelse på styret av selskapet etter 1999, og hans kampanje sa fredag at Obamas anklager var «løgnaktige».

Romney anklages i reklamen også for å ha flyttet jobber til India da han var guvernør i Massachusetts mellom 2003 og 2007. Etter å videre ha hevdet at republikaneren har «millioner på en sveitsisk bankkonto», og at han putter penger i skatteparadiser som Bermuda og Cayman Islands, konkluderer Obamas valgstrateger med følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer