Mitt Romney forteller om kontakten med Donald Trump

Romney fikk råd fra Hillary Clinton og var klar for å bli Trumps utenriksminister

Overraskende innrømmelse fra den tidligere republikanske presidentkandidaten og Trump-motstanderen.

MØTTES: Donald Trump (t.v.) møtte Mitt Romney til middag 29. november, kort tid etter at han hadde vunnet det amerikanske presidentvalget. Romney var klar for å bli utenriksministeren hans. Foto: NTB Scanpix
MØTTES: Donald Trump (t.v.) møtte Mitt Romney til middag 29. november, kort tid etter at han hadde vunnet det amerikanske presidentvalget. Romney var klar for å bli utenriksministeren hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere republikanske presidentkandidaten og Massachusetts-guvernøren, Mitt Romney, forteller nå at han var klar for å bli utenriksminister for USAs president, Donald Trump. Dette til tross for at han i valgkampen kalte Trump «en svindler og en bedrager».

Han forteller også hvordan han rådførte seg med demokratenes presidentkandidat og tidligere utenriksminister, Hillary Clinton.

På golfbanen

- Jeg snakket med praktisk talt alle tidligere utenriksministere. Jeg snakket med Clinton. Og i hvert tilfelle sa de «Vær så snill å ta jobben dersom du får tilbudet Vi vil veldig gjerne se deg i den posisjonen», fortalte Romney selv fredag under den såkalte E2-konferansen i Utah, ifølge flere amerikanske medier, deriblant CNN og CBS News.

Konferansen, som Romney selv arrangerer, samler mektige mennesker innen næringsliv og politikk på republikansk side for å diskutere amerikansk lederskap.

Romney har gjort det klart at han ikke stemte på Trump, og han jobbet også aktivt for at Republikanerne skulle velge en annen kandidat. Men etter at Trump vant presidentvalget mot Hillary Clinton i november, ble han kontaktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer