Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romney gir sin støtte til McCain

Var bitre fiender i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikaneren Mitt Romney vil i kveld gå ut offentlig og erklære sin støtte til John McCain, senatoren som ligger an til å bli partiets presidentkandidat i november.

Ifølge ABC News vil nyheten bli offentliggjort på et valgkamparrangement i Boston klokka 21.30 norsk tid.

Romney var til og med 7. februar John McCains fremste utfordrer i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.  Etter en elendig supertirsdag 5. februar måtte Romney kaste inn håndkleet, i en valgkamp der ordkrigen mellom ham og McCain har vært svært krass og fiendtlig.

En mulig forklaring på den tilsynelatende oppmykningen mellom de to erkerivalene kan være at Romney nå posisjonerer seg for å bli McCains visepresidentkandidat.

- Romney dekker i stor grad de delene av partiet McCain har hatt trøbbel med å tekkes. Sånt sett vil det ikke være et så dumt trekk å ta med seg Romney i selve presidentvalgkampen, sier USA-ekspert Svein Melby til Dagbladet.no.

Men forskeren understreker at slagene mellom de to republikanerne i primærvalgkampen var svært tøffe.

- Det vil jo være en del personlige betraktninger inne i bildet, for eksempel hvorvidt McCain kan leve med tanken på Romney som president om han selv skulle falle fra, sier Melby om de tidligere kamphanene.

Delegatene Romney rakk å vinne i valget før han trakk seg, vil på hans oppfordring etter alt å dømme tilfalle McCain på partikongressen til høsten. Per i dag er Mike Huckabee fremdeles med i republikanernes nominasjonsvalg, men han har ingen reell mulighet til å bli presidentkandidat. 

GAMLE FIENDER: John McCain (t.v.) blir republikanernes presidentkandidat, og det er mulig Romney biter i seg det politiske fiendskapet for å prøve å bli landets nye visepresident. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
GAMLE FIENDER: John McCain (t.v.) blir republikanernes presidentkandidat, og det er mulig Romney biter i seg det politiske fiendskapet for å prøve å bli landets nye visepresident. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP Vis mer

Også verdikonservative Huckabee har imidlertid vært nevnt som en mulig parhest med McCain i november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media