INNSPURTEN: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney, her under det republikanske landsmøtet i august, strever for å ta igjen det ørlille forspranget til president Barack Obama. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
INNSPURTEN: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney, her under det republikanske landsmøtet i august, strever for å ta igjen det ørlille forspranget til president Barack Obama. Foto: Johannes Worsøe Berg / DagbladetVis mer

Romney: Kanskje kan Obama vinne

Presidentkandidat Mitt Romney medgir at han kan bli slått av den sittende presidenten Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var likevel ikke en defensiv republikansk presidentkandidat som forberedte sine støttespillere på nederlag, som kom med de uvanlig balanserte ordene under et valgmøte i Ohio søndag.

Selv om han holder muligheten åpen, «tviler» Mitt Romney på at Barack Obama blir gjenvalgt.

- Det er mulig, men ikke sannsynlig, at Obama vinner valget, sa Romney.

Ordene falt som et forsvar på at den republikanske tilhengerskaren buet mot Romney, da han fra scenekanten spekulerte i eventuelle konsekvenser dersom Barack Obama fikk en andre periode i Det hvite hus, ifølge AP.

Obama litt foran På meningsmålingene ligger de to svært tett, og i begge leire spås det seier til egen kandidat. Søndag feide Romney gjennom fire vippestater for å sikre oppslutning, inkludert Pennsylvania, som ingen republikansk kandidat har vunnet siden 1988.

Derfor har Romney-kampanjen og republikanske støttespillere pumpet inn millioner av dollar i tv-reklame i staten de siste ukene.

Barack Obama ligger et hestehode foran Mitt Romney i kampen om Det hvite hus, skal man tro de siste meningsmålingene.

Nettstedet RealClearPolitics registrerer nøye det som kommer av meningsmålinger, og tegner på bakgrunn av disse sitt eget kart over innspurten i valgkampen.

Når det ikke tas hensyn til usikkerheten om utfallet i de såkalte vippestatene, ser Obama på bakgrunn av de siste målingene ut til å sikre seg 290 valgmenn og dermed fire nye år i Det hvite hus. Romney får 248 valgmenn.

Skremmer med George W. Bush I noen av delstatene er det så nært mellom de to presidentkandidatene at små utslag i velgernes entusiasme på tirsdag kan få store konsekvenser.

I går ville Obama-leiren for alvor sette en støkk i potensielle sofavelgere, og sendte ut en video som minnet om presidentvalget i 2000, da Al Gore tapte mot George W. Bush i tidenes stemmeopptellings-batalje i Florida.

Bush vant med utrolige 537 stemmer - ennå et omstridt resultat fordi det var Høyesterett som til slutt satte ned foten i den høyst uavklarte gjenopptellingen. På grunn av valgmannsordningen tapte Gore selv med over en halv million flere stemmer på landsbasis enn Bush.

«Hvis du tror stemmen din ikke kommer til å bety noe: Vel, den gang var det nok minst 537 personer som tenkte det samme», er budskapet i skremmevideoen fra Obama. Der er det klippet inn klipp av Bush og Cheney, og seerne bes om å tenke på hva som «kunne vært»

Obamas valgkampsjefer ber tilhengerne om å videresende videoen til alle de kjenner som kan tenkes å bli sittende hjemme i morgen.

LITE FORSPRANG: Målingene tyder på at den sittende presidenten Barack Obama får bli værende i Det hvite hus sammen med kona Michelle og døtrene Malia og Sasha. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
LITE FORSPRANG: Målingene tyder på at den sittende presidenten Barack Obama får bli værende i Det hvite hus sammen med kona Michelle og døtrene Malia og Sasha. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer