Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romney og Ryan skaper forvirring

Det hersker forvirring om hva republikanerne egentilg mener om det populære nasjonale sosiale sikkerhetsnettet Medicare.

FORVIRRET?: I Florida nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare. På bildet står han på talestolen i Ohio. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP
FORVIRRET?: I Florida nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare. På bildet står han på talestolen i Ohio. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene beskylder republikanerne for å ville rasere Medicare, som er en helseforsikring for alle amerikanere over 65, og for de uføre.

Vil ikke svare
Mitt Romneys valg av Paul Ryan som sin visepresidentkandidat har aktualisert spørsmålet, fordi Ryan er den fremste sparepolitikeren i Kongressen. Han har i sin budsjettplan tatt til orde for det som vil være en kraftig utvanning av Medicare, blant annet ved at forsikringen skal gjelde på delstatsnivå og ikke på føderalt nivå.

Men nå vil ikke mannen som i slutten av måneden blir den republikanske presidentkandidaten, Mitt Romney, svare på om han er enig med sin egen visepresidentkandidat om Medicare.

I Florida, der det er mange pensjonister, og der en rasering av Medicare vil være ekstra viktig for velgerne, nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare, som nå tvinger seg fram som presidentvalgkampens trolig viktigste spørsmål. Men Romney insisterer på at det ikke er noen motsetning mellom seg selv, og sin sterkt ideologiske og ytterst konservative visepresidentkandidat. Romney har tidligere omtalt Medicare som «strålende».

- Jeg er sikker på at det er steder i budsjettet der mitt budsjett et forskjellig fra hans (Paul Ryans), men vi er på samme side. Min plan for Medicare er veldig lik hans plan for Madicare, sa Romney.

Splittede republikanere
President Obamas valgkamprådgiver David Axelrod sier at hvis republikanerne vinner valget i November så vil Medicare være en nedadgående spiral. Demokratene driver nå aktiv valgkamp på Medicare, og demokratene har trykket 100 000 jakkemerker med teksten: «Redd Medicare, stem demokratisk».

Republikanerne er splittet i synet på Romnes valg av den kontroversielle Ryan som visepresidentkandidat. Noen håper han vil gi valgkampen til den ukarismatiske Romney en vitamininnsprøyting. Mens andre er bekymret for et Ryan er for kontroversiell.

Det konervative journalistiske nettverket Politico har offentliggjort en artikkel der en ikke navngitt republikansk «strateg», sier dette:

- Dette kan bli det definerende momentet for valgkampen. Hvis de (Romney og Ryan) vinner kampen for å definere Medicare, da tror jeg Romney blir president. Hvis de taper den kampen så vil de tape stort i høst.

Så langt har Romney problemer med å definere hva han mener om Medicare.

SPAREPOLITIKEREN: Republikanernes visepresidentkandidat Paul Ryan, tar til orde for en kraftig utvanning av Medicare. Foto: David Becker / AP Photo
SPAREPOLITIKEREN: Republikanernes visepresidentkandidat Paul Ryan, tar til orde for en kraftig utvanning av Medicare. Foto: David Becker / AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media