Romney og Ryan skaper forvirring

Det hersker forvirring om hva republikanerne egentilg mener om det populære nasjonale sosiale sikkerhetsnettet Medicare.

FORVIRRET?: I Florida nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare. På bildet står han på talestolen i Ohio. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP
FORVIRRET?: I Florida nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare. På bildet står han på talestolen i Ohio. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demokratene beskylder republikanerne for å ville rasere Medicare, som er en helseforsikring for alle amerikanere over 65, og for de uføre.

Vil ikke svare Mitt Romneys valg av Paul Ryan som sin visepresidentkandidat har aktualisert spørsmålet, fordi Ryan er den fremste sparepolitikeren i Kongressen. Han har i sin budsjettplan tatt til orde for det som vil være en kraftig utvanning av Medicare, blant annet ved at forsikringen skal gjelde på delstatsnivå og ikke på føderalt nivå.

Men nå vil ikke mannen som i slutten av måneden blir den republikanske presidentkandidaten, Mitt Romney, svare på om han er enig med sin egen visepresidentkandidat om Medicare.

I Florida, der det er mange pensjonister, og der en rasering av Medicare vil være ekstra viktig for velgerne, nektet Romney mandag gjentatte ganger å svare klart på hva han mener om Medicare, som nå tvinger seg fram som presidentvalgkampens trolig viktigste spørsmål. Men Romney insisterer på at det ikke er noen motsetning mellom seg selv, og sin sterkt ideologiske og ytterst konservative visepresidentkandidat. Romney har tidligere omtalt Medicare som «strålende».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer