Rom@ntisk?

Hun gir ham maks to minutter til å vise at han er drømmehingsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«KOSCHELIG» og «låv» er ord som betyr over og ut. Leter han etter «ei snill jente på 35» eller opererer med brukernavnet «tarzan», «handyman-hunk» eller «drømmemannen», stønner hun. Nekter han å legge ut bilde, er han gift. Har han skjegg, jobb i Staten, dårlig humor eller mange ortografiske feil, sier hun «bye, bye, baby».Nettsjekkeren, en kvinnelig bekjent, har snart fire års erfaring med nettdating. Nettprinsessa er nådeløs, uhyre bevisst og lynende effektiv, der hun sitter med laptopen sin og tekoppen. Ti-femten kandidater sjekkes ut på 30-40 minutter. Over og ut, svisj.

NETTDATING ER normalisert. Det er snart like vanlig å møte drømmemannen på nett som på jobben. Rundt én million nordmenn har prøvd. Vi flørter på match.com, Q500.no, sukker.no, nettdaten.no, finnenvenn.no, moteplassen.com og hei.dagbladet.no. Eventuelt velger vi bonderomantikk, valdresdating for de rurale, gaysir for homser, BBWNorge, for lubne damer og bamser eller internasjonale varianter som JDate for jøder. Nettflørt er blitt den vanlige metoden for å komme i gang. Det handler om å øve seg og bygge opp selvtilliten etter for eksempel et samlivsbrudd, før man tar flørtingen til den virkelige verden. Nettflørt gjør susen med selvtilliten til de dumpa og sønderknuste. Fra våt flekk til struttende, sexy casanova: «Alle vil ha meg». Her er mange psykologtimer og sykemeldinger spart.

DEN KRESNE er blitt VIP-bruker. Hun krever kvalitetsflørt og screener bort overflødig flørt. Profilen hennes har flatterende foto, lister over egne egenskaper og krav. Bestillingslista til en potensiell kjæreste er lang og beinhard. Stadig flere betalingstjenester skummer flørten. Med webkamera flørter hun nå ansikt til ansikt. Er han like kjekk som han later som? Har han et fint smil? Snart vil hun også se han på mobil, snakke med ham på radio eller chat-tv eller laste ham ned på ipod. Hvis hun orker.

SLITEN SJEKKER-fasen inntreffer også på nett. Det samme fenomenet som rammer folk som har vært på sjekker\'n på byen i to-tre-ti år. Kreativ storflørter blir matt og desillusjonert. Eller rått kynisk. Eller bare veldig alkoholisert. Det siste unngår man med hjemmesjekking, over tekoppen.Nettsjekkeren er sliten nå. Hun blir stadig mer bevisst seg selv og egne ønsker og mindre opptatt av objektet. Hun var hekta på jakten, på å føle at hun har draget med to kjappe tastetrykk, og utsikten til fantastisk sex. Nå leker hun ikke lenger. Hun venter. Og grubler. Hun er utbrent, og brent, av virtuell romantikk.

- TRADISJONELT kjønnsrollemønster opprettholdes dessverre også på nett, sier Ingvild Sommer, prosjektleder for betalingstjenesten Q500 og sosiolog. Det er fortsatt langt flere menn som tar initiativ, med å sende meldinger og vink. Damene forholder seg i større grad bare til fyrene som dukker opp i innboksen hennes. Hun sorterer «frierne». Dessuten, sier Sommer, er damene mest samvittighetsfulle (akk og stønn) og bevisste der de sitter med sine gjennomtenkte profiler og mange krav. Det gjentar seg alltid: Damene legger for mye arbeid i sakene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer