Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romparet fengslet for bortføringen av «Maria»

Hevder de hadde adoptert henne.

FENGSLET: Gresk politi har sluppet dette udaterte bildet av «Maria» og de to som nå er siktet for å ha bortført henne. De er identifisert som Christos Salis (t.h) og Eletheria Dimopoulou. Foto: EPA/GRESK POLITI/NTB SCANPIX
FENGSLET: Gresk politi har sluppet dette udaterte bildet av «Maria» og de to som nå er siktet for å ha bortført henne. De er identifisert som Christos Salis (t.h) og Eletheria Dimopoulou. Foto: EPA/GRESK POLITI/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Romparet, som er siktet for bortføring av den fem-seks år gamle jenta «Maria» i Hellas, er varetektsfengslet i påvente av en rettssak, melder AFP.

Mannen Christos Salis (39) og kvinnen Eletheria Dimopoulou (40) hevder de adopterte jenta med tillatelse fra den biologiske moren.

Parets advokat, Kostas Katsavos, erkjenner at adopsjonen var ulovlig, men hevder at de snart vil få sporet opp den biologiske moren som kan bekrefte påstandene.

- De elsker henne og tok vare på henne som om det var deres eget barn, sier Katsavos til nyhetsbyrået Reuters.

«Maria» ble funnet i et romsamfunn utenfor byen Larissa i Hellas på torsdag.

Panagiotis Pardalis ved Smile of the Child, organisasjonen som tar seg av «Maria», sier at den unga jenta levde under elendige og uhygieniske kår. Paret hevdet at den blonde jenta var deres egen datter, men DNA-prøver viste at dette ikke var tilfelle.

- Nå bor hun i et gruppehjem og har det mye bedre, sier Pardalis ifølge CNN.

Politiet tror romfamilien har hatt den lille jenta hos seg nesten fra hun ble født, og at de brukte henne til å tigge penger.

- Hennes trekk kan tyde på at hun kommer fra Øst- eller Nord-Europa, sier politisjef Panayiotis Tzavaras.

Ifølge gresk politi hevdet den siktede kvinnen å ha født seks barn i løpet av kortere tid enn ti måneder. Ti av 14 barn som paret har registrert på seg selv er ikke gjort rede for.

Det er så langt ikke kjent om disse barna faktisk eksisterer eller om de ble brukt for å få penger fra den greske staten. Politiet sier at paret mottok 2500 euro i måneden, vel 20 000 kroner, fra tre ulike byer hvor barna var registrert, melder AP.

I dag ble det kjent at en gresk far med skandinavisk opphav krever DNA-testing for å se om hans DNA matcher Marias. Han og kona fikk aldri se datteren etter at hun ble født på et gresk sykehus i 2009, men ble bare presentert for en dødsattest.

De ble mistenksomme, og åpnet seinere graven. Den viste seg å være tom.

Paret som mistet datteren har senere fått en sønn de mener har de «samme» grønne øynene og lyse trekkene som Maria.

JAKTER PÅ FORELDRENE: «Maria» ble først antatt å være fire år, men organisasjonen som tar vare på henne mener nå at hun er ett eller to år eldre. Foto: REUTERS/John Kolesidis/NTB Scanpix
JAKTER PÅ FORELDRENE: «Maria» ble først antatt å være fire år, men organisasjonen som tar vare på henne mener nå at hun er ett eller to år eldre. Foto: REUTERS/John Kolesidis/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling