DREPTE SVIGERFAREN: Den 43-årige rømlingen er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept sin svigerfar hjemme hos seg og samboeren i Tromsø julaften 2013.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
DREPTE SVIGERFAREN: Den 43-årige rømlingen er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept sin svigerfar hjemme hos seg og samboeren i Tromsø julaften 2013. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB ScanpixVis mer

Rømt drapsmann pågrepet

Gjenkjent på gata i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den drapsdømte 43-åringen som i går rømte fra et psykiatrisk sykehus i Tromsø, ble i kveld pågrepet.

- Vi fikk klokka 20.21 et tips om han var observert utendørs i Hansjordbukta (i Tromsø sentrum). Vi kjørte så ut og pågrep ham - det skjedde uten dramatikk, sier Trond Amundsen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt, til Dagbladet.

43-åringen er nå tilbake på Universitetssykehuset Nord-Norge, avdeling Åsgård.

- Ikke farlig Mannen ble i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha tatt livet av sin svigerfar julaften 2013.

Det er uklart hvordan 43-åringen klarte å rømme. Politiet anser ham ikke som som farlig for publikum.

Drapssaken fikk stor oppmerksomhet. Den domfeltes svigerfar, Asbjørn Marelius Hansen (66), var på julebesøk hos ham og samboeren, men det kom til konflikt, og den eldre mannen endte opp død med slagskader i hodet.

Politiet ble etterforsket Saken er spesiell fordi politiet tre ganger ble oppringt fra huset i forkant av drapet, både av avdøde og hans datter. Politiet rykket ikke ut før de ble varslet av AMK-sentralen, og saken ble anmeldt til Spesialenheten for politisaker. De henla saken i januar i fjor, med begrunnelsen at politiet ikke kunne klandres.

I avhør tilsto 43-åringen å ha slått svigerfaren til døde, men nektet straffskyld. I desember i fjor kom retten til at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og dømte ham til tvungent psykisk helsevern.

Mannens samboer var en stund siktet for medvirkning til drapet, men siktelsen ble frafalt.