Rømt drapsmann slipper tilleggsstraff

Drapsmannen som har vært 32 uker på rømmen kan trygt vende tilbake til soning. Det er ikke straffbart å rømme fra fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom den 22-årige drapsmannen melder seg for politiet, slipper han tilleggsstraff. Mannen møtte ikke opp etter en permisjon i fjor, og har vært borte siden 20. juli.

- Vi oppfordrer ham til å melde seg. Det er ikke straffbart å unnlate å returnere etter en permisjon i Norge, så han vil ikke få noen tilleggsstraff, sier politiavdelingssjef Tom Søreide ved Asker og Bærum politikammer til Dagbladet :på nettet.

For seks år siden stakk den nå 22 år gamle mannen i hjel Hans Arne Grøndahl i en lugar på danskebåten Stena Saga. Han ble dømt til 14 års fengsel, men har vært på rømmen de siste sju månendene. Han har levd et tilnærmet normalt liv, og blant annet spilt hockey med IL Jutul i Bærum, ifølge VG.

- Jeg regnet ut at jeg kan være fri når jeg er 26 år. Det er lenge til, sa mannen til VG. Nå er han på flukt fra politiet.

Han vil ikke få noen permisjoner på en lang stund hvis han kommer tilbake til fengselet. Han må opparbeide seg tillit i systemet før han vil få slike privilegier, sier direktør Ellinor Houm ved Ila Landsfengsel til Dagbladet :på nettet.