Rømt norsk pedofil hjem fra Thailand til soning i Norge

En 52 år gammel hordalending ble mandag hentet i Bangkok av norsk politi etter at han hadde sonet ferdig en dom på 20 måneder for sexmisbruk av smågutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ble utlevert fra Thailand etter å ha sonet ferdig dommen han fikk for pedofili. I Norge venter en pedofili-dom på ett år og åtte måneders fengsel som han rømte fra på midten av 90-tallet.

52-åringen nektet å si ett ord til Bergensavisens medarbeidere på flyplassen. Han var heller aldri særlig meddelsom overfor pressen da han ble arrestert og mens han satt fengslet i Thailand.

Det var i januar 1998 at mannen ble pågrepet naken og sammen med en 11 år gammel gutt på et hotellrom i Pattaya. Etter arrestasjonen fortalte flere andre gutter at de hadde fått om lag 50 norske kroner døgnet for å tilfredsstille hans seksuelle behov.

Under ransaking av mannens rom fant politiet film og et album med pornografiske bilder av smågutter. Mannen sonet et halvt år i varetekt under kummerlige forhold før han ble dømt for overgrep mot to av guttene. Han nektet seg skyldig, men avviste også all hjelp fra norske myndigheter under rettssaken.