Rømt okse drept på lekeplass

En okse på 700 kg var i går på rømmen i sju timer i tettbebyggelsen i Lørenskog. Til slutt endte den sine dager ved en lekeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha løpt rundt i sju timer, satte oksen kursen mot et borettslag i Lørenskog. Den hoppet over et gjerde, og løp mot en lekeplass. Flere småbarn lekte i nærheten.

- Ett av barna ble nokså redd. Oksen så sinna ut. Den sto og snøftet og gravde i jorda med ene kloven, sier Marit Lund, som bor i borettslaget der oksen stanset opp.

Forvirra

Barna ble tatt innendørs, politiet ble tilkalt og naboene samlet seg på verandaene.

- Vi stormet ut, og så på den med kikkerter, sier Lund.

Oksen så forvirret ut, og skrittet over mot lekeplassen. Slaktehjelp ble tilkalt fra Oslo, men det ble for lenge å vente. Dermed måtte elgjegeren Kaare Larsen til pers og ende oksens dager. Først skjøt han ett skudd, som traff oksen i kloven. Deretter skjøt han det avgjørende skuddet.

- Oksen var aggressiv, og gikk mot en lekeplass. Det var ikke mulig å få den tilbake til gården. Derfor måtte den skytes for å unngå en farlig situasjon, sier vaksjef i Romerike politidistrikt, Jorunn Heide.

Trist

Oksen var på vei til sin nye eier Arne Bjørnholt i Lørenskog. Det var da den skulle ut av bilen og over i sitt nye hjem, det glapp. Det viste seg at Ferdinand hadde en annen plan.

- Den enset oss ikke i det hele tatt, men hoppet over en innhegning og stakk rett til skogs, sier Bjørnholt.

Bonden og flere andre la straks i vei etter oksen. De løp lenge rundt på beitemarkene og i skogen ved gården. Hver gang mennene nærmet seg oksen, satte den på sprang.

- På det meste løp den fire kilometer uten å stoppe. Vi hadde lenge god kontroll på den, men mot slutten av dagen nærmet oksen seg tettbebyggelse. Da forsto vi at det ikke var håp for den, sier bonden, som er glad det endte sånn, tross alt.

- Det viktigste er at ingen skade er skjedd. Vi må slå oss til ro med det, selv om det var trist at det gikk som det gikk, sier han.

<B>SKUTT:</B> Oksen stakk av fra sin nye eier, og endte sine dager 50 meter fra en lekeplass.