Rømte alene til Tenerife

Først stjal den eventyrlystne 14 år gamle jenta 15 000 kroner fra faren sin. Deretter satte hun og en venninne kursen mot Gardermoen og solfylte Tenerife. Ingen sjekket jentenes alder. Både jentenes foreldre og politiet er rystet over Star Tours billett-flause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De synes det er uholdbart at 14-åringene aldri ble bedt om å vise legitimasjon da de i går morges troppet opp i billettluka på Oslo lufthavn Gardermoen. Der kjøpte de hver sin tur-retur-billett til Tenerife.

Jentene har aldri vært i politiets søkelys før. Av foreldrene blir begge beskrevet som snille og rolige tenåringer.

Sjokkerte

- Vi hadde aldri drømt om at de kunne finne på å stikke av. Vi er kjempefortvilet og sjokkerte. Jeg begriper ikke hvordan Star Tour kunne selge sydenbilletter til to småjenter, sier pappaen til jenta som stjal pengene.

I hele går kjempet foreldrene for å få tak i billetter så de kunne reise for å hente døtrene.

Men stappfulle vinterferiefly gjorde at de ikke fikk napp noe sted.

Først da Dagbladet konfronterte Star Tour med saken i går kveld, ble det fart på sakene. Jentene ble raskt lokalisert og brakt til et hotell i området.

Gråt og anger

Star Tour ordnet også billetter til de engstelige foreldrene. Litt over klokka sju i dag tidlig satte mødrene seg på flyet til Tenerife.

Jentenes 14 dagers drømmeferie til solfylte Syden, blir derfor kortere enn planlagt. Tirsdag eller onsdag bærer det hjem til Norge igjen.

- Mødrene snakket med dem på telefon i går kveld. Det ble mye gråt og anger. Å være sinna nytter ikke, selv om hun har tatt penger og stukket av. Nå er vi bare sjeleglade over at jentene våre er i sikkerhet og at de snart er trygt hjemme igjen, sier pappaen til en av jentene.

Han roser Star Tour for at saken fikk en så rask og lykkelig slutt.

Stjal penger

Hvor lenge jentene hadde pønsket på å stikke av hjemmefra, er usikkert, men planen var trolig nøye gjennomtenkt.

Reisebudsjettet på 15 000 kroner hadde en av jentene stjålet fra faren sin. Klær hadde de smuglet ut uten at foreldrene merket det. Begge hadde egne pass.

Hotellrom hadde imidlertid 14-åringene ikke brydd seg om å bestille.

Lørdag, dagen før den store reisen, hadde begge løyet om hvor de skulle overnatte.

- Da vi kom for å hente henne på søndag, var hun ikke der. Da foreldrene til den andre jenta fant et brev hvor det sto «vi er på et trygt sted. Dere trenger ikke å være redde», skjønte vi at de hadde funnet på noe utenom det vanlige, sier pappaen til en av jentene.

BILLETT-FLAUSEN: De to 14-årige jentene ble aldri spurt om å vise legitimasjon da de troppet opp ved billettluka på Gardemoen. Uten at Star Tour stilte spørsmål stakk jentene av til Tenerife.