ØDELEGGELSER: Det ble enorme ødeleggelser på øya Tortola, som er en del av De britiske Jomfruøyer, som følge av orkanen Irma. Over 100 fanger rømte fra et ødelagt fengsel, men mange returnerte igjen. Foto: Joel Rouse / MOD via AP / NTB scanpix
ØDELEGGELSER: Det ble enorme ødeleggelser på øya Tortola, som er en del av De britiske Jomfruøyer, som følge av orkanen Irma. Over 100 fanger rømte fra et ødelagt fengsel, men mange returnerte igjen. Foto: Joel Rouse / MOD via AP / NTB scanpixVis mer

Rømte fanger returnerte til orkanrammet fengsel. Følte det var «tryggere enn sitt eget hjem»

Mange av de drøyt 100 fangene er tilbake i fengsel igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ble det rapportert at mellom 100 og 120 fanger hadde rømt fra et fengsel på De britiske Jomfruøyene.

De kraftige vindene skal ha ført til at et fengsel på øya Tortola ble blåst åpent.

Fangene skal først ha blitt holdt under kontroll av væpnede voktere, men det ble ikke opprettholdt særlig lenge.

Av de rundt 200 innsatte i fengslet i Road Town, skal i overkant av 100 ha rømt.

Men fangene var ikke på frifot lenge, uten at det skyldes at myndighetene prioriterte å få dem fengslet igjen.

Søndag melder nemlig Sky News at mange av de drøyt 100 fangene har returnert til fengselet, fordi de føler seg tryggere der enn i sine egne hjem.

Øya Tortola er den største av De britiske Jomfruøyene, og skal være fullstendig ødelagt av Irmas nådeløse herjinger onsdag denne uka. Øya er blant annet uten elektrisitet.

Minst 25 mennesker har mistet livet på flere karibiske øyer siden Irma først traff Barbuda onsdag, og siden passerte over Saint Martin, St. Barts, Jomfruøyene og Turks og Caicosøyene.

Søndag bestemte også Storbritannia seg for å sende ytterligere 200 soldater til Karibia. Dette kommer i tillegg til de 500 de allerede har bestemt seg for å sende.

To britiske Puma-helikoptre er også i området for å fly inn forsyninger. Hovedfokuset med det britiske hjelpearbeidet er De britiske Jomfruøyene.

SYKLISTER: CNN-reporteren fikk hakeslepp da hun så to menn utfordre skjebnen. De to syklet (!) samtidig som orkanen «Irma» herjer på sitt verste i Florida. Video: CNN. Vis mer