Peter Madsen:

Rømte fengselet - hoppet inn i varebil

Tirsdag rømte livstidsdømte Peter Madsen fra fengselet.

TATT: Danske Peter Madsen skal ha forsøkt å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag meldte flere danske medier at Peter Madsen, som er dømt for det brutale drapet på journalisten Kim Wall, har rømt fra fengselet i Albertslund.

Det har blitt tatt flere bilder hvor Madsen tilsynelatende sitter inntil en hekk utenfor fengselet. Nå opplyser politiet at Madsen siktes for fluktforsøk.

Formannen for fengselsforbundet i Danmark, Bo Yde Sørensen, bekrefter at Madsen tok den kvinnelige fengselspsykologen som gissel under flukten. Han skal ha brukt den ansatte som skjold til å true personalet til å åpne porten, skriver danske B.T.

– Våpenet var livaktig, så fengselsbetjentene i porten turte ikke ta noen sjanser i forhold til gisselet, som de vurderte at var i livsfare, og valgte derfor å slippe ham ut av porten. Det er en avgjørelse jeg støtter. Vi skal ikke risikere at noen blir drept og så må vi finne vedkommende etterpå, sier han.

Drapsdømte Madsen lykkes dermed med å komme seg ut fra fengselet. Like etterpå, rundt klokka 10 tirsdag formiddag, slår fengselet alarm.

Ingen i fengselet har kommet fysisk til skade, men institusjonssjef for fengselet, Hanne Høegh Rasmussen, understreker at det har vært en psykisk belastning for de ansatte som har vært involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer