Rømte fra bilbrannene - pågrepet på flyplass i Tyrkia

Politiet i Göteborg fikk tips fra vitner og slektninger. - Regner med 8 - 12 involverte

BILBRANN: Svartkledde og maskerte ungdommer tente på og vandaliserte 80 biler sør i Sverige. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 19-åring som er mistenkt for å være en av de som står bak de voldsomme bilbrannene i Göteborg natt til tirsdag, er pågrepet på en flyplass i Tyrkia.

Det var vitner på brannstedet og slektninger av mannen som satte politiet på sporet av mannen og rømmingen til Tyrkia, melder Göteborgs-Tidningen.

Tirsdag ble to unge menn pågrepet av politiet i Göteborg etter at rundt 90 biler ble satt i brann med molotov-cocktails der i byen. Et 30-talls biler ble totalskadd etter samme oppskrift i Trollhättan og Engered.

I går oppga politiet alderen på de to til 16 og 21 år. I dag har politiet korrigert til at begge er i 20-årene.

Politiet fant flere handlevogner med flasker med brennbar, eksplosiv væske og stein nær en parkeringsplass i Västra Frölunda, som ble det største katastrofeområdet i Göteborg. 30 biler ble ødelagt der.

89 biler - 11 adresser

Den første meldingen om påtent bil, kom ved 21-tiden mandag. I løpet av natta var det 89 bilbranner på 11 forskjellige adresser i Göteborg. Hærverket spredte seg til Trollhättan i løpet av natta.

Göteborgs-Posten skriver at bilbrannene startet etter at politiet tidligere mandag kveld hadde satt inn uropatruljer mot narkohandel på et torg i bydelen Västra Frölunda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer