Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømte fra bilbrannene - pågrepet på flyplass i Tyrkia

Politiet i Göteborg fikk tips fra vitner og slektninger. - Regner med 8 - 12 involverte

BILBRANN: Svartkledde og maskerte ungdommer tente på og vandaliserte 80 biler sør i Sverige. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19-åring som er mistenkt for å være en av de som står bak de voldsomme bilbrannene i Göteborg natt til tirsdag, er pågrepet på en flyplass i Tyrkia.

Det var vitner på brannstedet og slektninger av mannen som satte politiet på sporet av mannen og rømmingen til Tyrkia, melder Göteborgs-Tidningen.

Tirsdag ble to unge menn pågrepet av politiet i Göteborg etter at rundt 90 biler ble satt i brann med molotov-cocktails der i byen. Et 30-talls biler ble totalskadd etter samme oppskrift i Trollhättan og Engered.

I går oppga politiet alderen på de to til 16 og 21 år. I dag har politiet korrigert til at begge er i 20-årene.

Politiet fant flere handlevogner med flasker med brennbar, eksplosiv væske og stein nær en parkeringsplass i Västra Frölunda, som ble det største katastrofeområdet i Göteborg. 30 biler ble ødelagt der.

89 biler - 11 adresser

Den første meldingen om påtent bil, kom ved 21-tiden mandag. I løpet av natta var det 89 bilbranner på 11 forskjellige adresser i Göteborg. Hærverket spredte seg til Trollhättan i løpet av natta.

Göteborgs-Posten skriver at bilbrannene startet etter at politiet tidligere mandag kveld hadde satt inn uropatruljer mot narkohandel på et torg i bydelen Västra Frölunda.

Politiet har foreløpig ikke kommentert noen mulig kopling mellom de to sakene.

Grensealarm

Den mistenkte i Tyrkia ble pågrepet tirsdag. Mens han satt på flyet, sendte svensk politi grensealarm til Tyrkia.

Han blir sendt tilbake til Sverige i dag.

Natt til i dag var det fem nye branner i Göteborg. Fire biler og en campingvogn ble satt i fyr.

Politiet sier til Aftonbladet at vitner har fortalt om framgangsmåte som ligner brannene natt til tirsdag. Noe ble kastet mot bilene før flammene slo opp.

Politiet: 8 - 12 involverte

Ifølge Expressen kan det bli flere pågripelser i løpet av kort tid.

Politiet tror at mellom åtte og 12 personer har vært aktive med å sette biler i brann.

Flere vitner har observert samme framgangsmåte: en person har først knust rute med stein. Så har en annen person kommet rett bak og kastet inn flaske med brennbar væske - en såkalt molotov-cocktail.

Politiet tror at bilbrann-bølgen har vært koordinert på sosiale medier.