Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømte fra Bolivia med norsk nødpass

Kokaintiltalt kvinne skiftet navn - Interpol og UD i Boliva var orientert.

 NYTT NAVN OG NØDPASS:  - UD i Bolivia og Interpol var orientert om at den kokaintiltalte kvinnen hadde byttet etternavn og fått nytt norsk nødpass, opplyser norsk UD. Her er kvinnen sammen med sin mor Mette Øygarden. FOTO: HENNING LILLEGÅRD.
NYTT NAVN OG NØDPASS: - UD i Bolivia og Interpol var orientert om at den kokaintiltalte kvinnen hadde byttet etternavn og fått nytt norsk nødpass, opplyser norsk UD. Her er kvinnen sammen med sin mor Mette Øygarden. FOTO: HENNING LILLEGÅRD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den kokaintiltalte norske 20-åringen fra Aust-Agder som rømte fra Bolivia, fikk i forrige uke et nytt nødpass av norske myndigheter etter å ha byttet navn.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at hun fikk tilbakelevert sitt norske pass fra bolivianske myndigheter etter at hun ble løslatt mot kausjon i oktober i fjor.

- I slutten av januar søkte hun om nytt pass, med den begrunnelse at det passet hun hadde var ødelagt.- Nytt etternavn- Vedlagt søknaden lå en attest fra folkeregisteret om at hun hadde skiftet etternavn. 8. februar utstedte generalkonsulatet i La Paz et nødpass med gyldighet i ett år, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD.


10. februar informerte den norske ambassaden i Buenos Aires i Argentina det bolivianske utenriksdepartementet om at kvinnen hadde skiftet navn og fått utstedt et nytt pass.Bekreftet mottatt info- Det ble også oversendt kopier av både det gamle og det nye passet. Samme dag fikk ambassaden i Buenos Aires bekreftet fra boliviansk UD at denne informasjonen var mottatt, og at den var videreformidlet til Interpol i Bolivia, sier Elsebutangen.


Ifølge UD hadde ambassaden i Buenos Aires telefonkontakt med kvinnen på kvelden 10. februar. Hun befant seg da i Cochabamba.

- Etter det hadde ikke ambassaden eller UD noen kontakt med kvinnen, sier Elsebutangen.

Kvinnen kom til Norge søndag 14. februar.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!