Rømte fra dødscella og drakk seg full

Drapsdømte Charles Victor Thompson taklet flukten dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): I forrige satte 35-åringen det amerikanske politi- og fengselsvesenet i forlegenhet ved å rusle uhindret ut i frihet fra fengselet Harris County Jail i Texas.

Thompson, som er dømt til døden to ganger for drapet på ekskjæresten Dennise Hayslip og hennes nye kjæreste Darren Keith Cain i 1999, rømte fra fengselet torsdag.

Pinlig flukt

Han skulle da overføres til et statlig fengsel, men ble ført tatt til et rom for å møte sin advokat. Etter at advokaten hadde forlatt rommet, ble Thompson sittene alene igjen.

Han klarte å fjerne håndjernene, og skiftet fra den orange fangedrakten til sivile klær han hadde hatt på seg da han ble dømt i retten 28. oktober.

Deretter kom han seg ut av fangerommet, og benyttet seg av en falsk ID for å komme seg forbi minst fire fangevoktere på vei ut av bygningen.

Drakk seg full

Men flukten ble ikke langvarig. I går ble han hanket inn av lovens lange arm utenfor en spritbutikk i Louisiana.

Der sto han i en telefonkiosk og svaiet, tydelig beruset, med en sykkel ved siden av seg. Politiet, som på grunn av et tips var på jakt i området, pågrep Thompson uten dramatikk.

- Dere vet hvem jeg er, snøvlet rømlingen da politiet dukket opp, og identifiserte seg så med riktig navn og nummer.

Den drepte ekskjærestens familie puster nå lettet ut, ettersom de måtte gå i dekning med politibeskyttelse da drapsmannen rømte. Politiadvokatene mistenkte under rettssaken at Thompson hadde leid leiemordere for å drepe vitner og ekskjærestens familiemedlemmer for å unngå å bli dømt.

- Han skulle aldri ha klart å rømme. Å ha ham tilbake i varetekt er eneste stedet han hører hjemme. Han er dømt for overlagt drap - to ganger dømt til døden - og det finnes ikke noen omstendigheter som rettferdigjør at han vandrer fritt omkring på gatene, sier politiavdelingssjef John Martin til nyhetsbyrået AP.

FULL FLUKT: Charles Victor Thompson (35) var synlig beruset utenfor en spritbutikk i Louisiana ta politiet hanket in den dødsdømte rømlingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer