HOPPET FRA 4.ETASJE: Stort oppbud av politi og helsepersonell etter at en mann hoppet fra 4. etasje i en leilighet i Kjølberggata på Tøyen onsdag ettermiddag. Foto: Dagbladet-tipser.
HOPPET FRA 4.ETASJE: Stort oppbud av politi og helsepersonell etter at en mann hoppet fra 4. etasje i en leilighet i Kjølberggata på Tøyen onsdag ettermiddag. Foto: Dagbladet-tipser.Vis mer

Rømte fra fjerde etasje da politiet banket på

Oslo-politiet oppsøkte mann på Tøyen for brudd på utlendingsloven.

En mann rømte fra fjerde etasje i en bygård på Tøyen i Oslo onsdag etter at politiet banket på inngangsdøra til en leilighet.

Ambulanse og helsepersonell var raskt på åstedet.

- Mannen er kjørt til Oslo unversitetssykehus Ullevål. Han hadde pust og puls, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 13.40-tiden.

En politipatrulje oppsøkte en adresse i Kjølberggata for å komme i kontakt med en mann i forbindelse med brudd på utlendingsloven.

Tjenestemennene hørte at det var noen på innsiden, som ikke åpnet. Da bestemte politiet å ta seg inn gjennom døra.

Da tjenestemennene kom inn i leiligheten, var det ingen personer der, men spor ut på verandaen.

- Den første rapporten er bokført klokka 12.42. Noen minutter seinere ble en mann funnet på bakken under leiligheten, sier operasjonsleder Pedersen.

Episoden er innrapportert til Spesialenheten for politisaker.

Kjenner identiten

Kriminalvakta i Oslo politidistrikt er på åstedet for å etterforske hvordan fallet har skjedd.

- Mannens identitet er klarlagt. Politiet kan foreløpig ikke si om det er mannen patruljen kom for å oppsøke eller noe annet, fordi ingen pårørende er varslet, får Dagbladet opplyst ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt ved 14.30-tiden.

Politiet har ikke vært i kontakt med sykehuset på Ullevål etter at mannen ble kjørt dit fra åstedet.

- Han hadde skader i overkroppen og pustevansker. Våre folk på åstedet fikk ikke inntrykk av at tilstanden var livstruende, sier vakthavende ved kriminalvakta.