Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn

Rømte fra japansk overvåking - uten pass

Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosn skal ha søkt tilflukt i Libanon.

PÅ RØMMEN: Det er fremdeles en gåte hvordan industritopp Carlos Ghosn klarte å rømme Japan og straffeforfølgelse for økonomisk utroskap. Foto: Reuters/NTB Scanpix
PÅ RØMMEN: Det er fremdeles en gåte hvordan industritopp Carlos Ghosn klarte å rømme Japan og straffeforfølgelse for økonomisk utroskap. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Carlos Ghosn sier at han har rømt fra politisk forfølgelse i Japan. Advokaten benekter å være involvert i flukten til Libanon.

- Jeg er forbløffet, sier hans japanske advokat Junichiro Hironaka til pressen i Tokyo nyttårsaften.

Nyheten om at Ghosn plutselig befant seg i Beirut, er den siste tvisten i fortellingen om 65-åringens fall fra mektige lederstillinger i bilindustrien til japansk varetektsfengsel.

Den tidligere industritoppen har både fransk, brasiliansk og libanesisk statsborgerskap. I Beirut eier han en bolig, og Libanon har ingen utleveringsavtale med Japan. Etter planen skulle han om få måneder stilles for retten, blant annet for anklager om økonomisk utroskap.

- Jeg befinner meg i Libanon og vil ikke lenger være et gissel i en arrangert japansk rettsprosess hvor innrømmelse av skyld er forventet, rasismen er ubegrenset og hvor en blir nektet grunnleggende menneskerettigheter, sier Ghosn i en uttalelse tirsdag.

Sjokkbølger

Det er uklart hvordan 65-åringen klarte å forlate Japan, ettersom betingelsene for hans løslatelse mot kausjon, innebærer utreiseforbud. Libanesiske medier rapporterer at Ghosn ankom i privatfly fra Tyrkia til Libanon, hvor hans foreldre er født og hvor han tilbrakte mesteparten av sin barndom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer