Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Rømte fra karantene

Russiske Alla Ilyina (32) nekter å åpne døra for politiet, etter at hun stakk av fra corona-karantene.

RØMTE: Russiske Alla Ilyina kortsluttet låsen som holdt henne i karantene og stakk av. Foto: Instagram / Privat
RØMTE: Russiske Alla Ilyina kortsluttet låsen som holdt henne i karantene og stakk av. Foto: Instagram / Privat Vis mer

Russiske Alla Ilyina ble bekymret for helsa etter at hun kom hjem fra en ferie på øya Hainan i Kina. Hun følte at halsen var sår, og ville få dette undersøkt.

Symptomene på det fryktede coronaviruset har lignet en mild forkjølelse eller symptomer som feber, tørr hoste og lungebetennelse.

6. februar ringte hun en ambulanse, og ble innlagt på sykehus. Her ble hun testet for coronaviruset, nå ved navn covid-19. Testene viste seg å være negative. Likevel ble det besluttet at Ilyina skulle settes i karantene i to uker.

Det skriver BBC.

- Dette er vilt. Alle de tre testene viste at jeg var helt frisk, så hvorfor skal jeg være i karantene?, skriver Ilyina på Instagram.

I KARANTENE: Nærmere 4000 passasjerer holdes i karantene på et cruiseskip i Japen, etter at det ble påvist flere tilfeller av coronaviruset ombord. Video: CNN Vis mer

Tegnet fluktrute

32-åringen bestemte seg for å rømme fra karantenen og tegnet ifølge BBC et kart over bygningen for å planlegge fluktruten.

Hun kortsluttet så den elektroniske låsen og stakk av fra sykehuset.

Ilyina forteller at myndighetene ikke tok kontakt før hun hadde vært borte i en uke.

- Om jeg hadde vært syk, hadde sykehuset og politiet prøvd å ringe i ett sett, sier hun til lokale medier.

Nå søker de en rettskjennelse for å bringe Ilyina tilbake til sykehuset. De ønsker å ha henne i karantene til 19. februar og kanskje lenger.

32-åringen oppholder seg nå i leiligheten sin i St. Petersburg, og nekter å åpne døra for politiet.

DØDE: Wuhan-legen Li Wenliang varslet om corona-viruset før nyttår. Han ble selv smittet og døde 6.februar. Foto: skjermdump CNN/Li Wenliang. Video: CNN, AFPTV, CCTV, WEIBO - Klipp: Per Ervland Vis mer

60 000 smittede

Kina, der viruset først ble påvist, har plassert om lag 56 millioner mennesker i det som kan omtales som en karantene i Hubei og delstatshovedstaden Wuhan.

1367 mennesker er nå bekreftet døde og nær 60 000 er smittet av viruset.

13. februar endret kinesiske myndigheter måten de diagnostiserer smittede på, noe som førte til en økning i både antall smittede og døde.

Ifølge New York Times ble myndighetene konfrontert med så mange personer med symptomer - og mangel på testutstyr - at de måtte endre måten diagnosen ble stilt.

De nye tallene inkluderer folk som er klinisk diagnostisert. Det betyr at helsepersonell kan bruke røntgen av lungene i stedet for å gjennomføre en nukleinsyretest, som er en standard prøve for å påvise sykdom.

Det er påvist over 545 tilfeller fordelt på nesten 30 land.