MINNES KOLLEGA:  Venner og kolleger samlet seg i sorg på åstedet der Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept. Foto: Torbjørn Berg
MINNES KOLLEGA: Venner og kolleger samlet seg i sorg på åstedet der Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept. Foto: Torbjørn BergVis mer

Rømte fra soning i forrige uke

Likevel slapp Drammen-politiet ham ut da han ble arrestert for noen få dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 27 år gamle mannen som er siktet etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept, rømte etter det Dagbladet erfarer fra soning i behandlingsinstitusjon i forrige uke.

Les også: Truet til seg bilen med kniv

Mannen, som er straffedømt en rekke ganger, deltok i et opplegg i regi av Evangeliesenteret, der han sonet utenfor Moss samtidig som han fikk rusbehandling. I forrige uke fikk han etter alt og dømme nok, og stakk av.

Fra Moss gikk turen etterhvert til Drammen. Her ble han arrestert av politiet for tyveri og mindre narkotikaforhold. Selv om han var på rømmen, ble han sluppet løs av politiet.

Ikke etterlyst
- Det stemmer at han ble arrestert i Drammen for noen dager siden. Han ble pågrepet for vinningskriminalitet og mindre narkotikaforhold. Han ble da sjekket i våre systemer, men ut fra disse var han ikke ettersøkt, så han ble sluppet. Jeg går ut fra at han først hadde tilbrakt en natt i arresten, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas til Dagbladet.

- Hvorfor har det ikke blitt fanget opp at han var rømt fra soning?

- Jeg har ikke lyst til å spekulere i dette. Jeg kan bare forholde meg til at han ikke var etterlyst i våre systemer, sier Aas.

- Det er tydelig at det har blitt gjort feil et sted?

- Det er dine ord. Jeg ønsker som sagt ikke å spekulere i dette, gjentar politisjefen.

Rusa I natt kjørte 27-åringen ned en politimann. Han kjørte i narkorus og med stjålet bil.

- Han var rusa, og har bare glimtvis hukommelse av det som var skjedd. Da jeg snakket med ham i 13-tiden i dag visste han enda ikke at han hadde kjørt på en person. Han var usikker på om han hadde kollidert med et menneske eller en politibil. Jeg fortalte ham at han hadde kjørt i hjel en politimann. Da raste hele hans verden sammen, sier advokat Thor Bache-Wiig, som er mannens forsvarer.

27-åringen ble pågrepet i Kristiansand kort tid etter påkjørselen. Han hadde da kjørt i grøfta og havnet i en snøfonn.

- Han ble lettere skadd og er nå på sykehuset. Han er enda ikke blitt avhørt, men dette vil skje i morgen tidlig, sier politimester i Agder, Kirsten Lindeberg.

27-åringen er foreløpig siktet for uaktsomt drap.

Politikjenning Politimester Lindeberg vil ikke kommentere opplysningene om at mannen var på rømmen.

SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En 27 år gammel mann er siktet etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept. Foto: Privat
SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En 27 år gammel mann er siktet etter at politimannen Børge Ivarsen ble kjørt ned og drept. Foto: Privat Vis mer

- Det er opplysninger jeg ikke kan bekrefte eller avkrefte, fordi det ligger utenfor vårt system. Men jeg kan bekrefte at han er en kjenning av politiet. Bilen han brukte hadde han truet til seg i Drammen kvelden før, opplyser hun.

27-åringen er straffedømt hele åtte ganger.

Han ble sist dømt i september i fjor til fengsel i ett år og to måneder, hvorav tre måneder ble gjort betinget. Han ble da dømt for en rekke forhold, blant annet kjøring i påvirket tilstand og to ran. Det var denne dommen han sonet, da han stakk av fra behandlingsinstitusjonen på Varna Evangeliesenter utenfor Moss.

- Taushetsbelagt Evangeliesenteret ønsker heller ikke å kommentere rømningen overfor Dagbladet.

- Som vi alltid gjør så fulgte vi alle prosedyrer til punkt og prikke. Noe mer vil jeg ikke si om dette for dette er taushetsbelagt, sier daglig leder Jan Erik Nilsen.

Foreløpig er det politiet i Arendal som hadde ansvaret for å etterforske bildrapssaken. Det vurderes imidlertid om ansvaret skal flyttes over til et annet politidistrikt.  27-åringen framstilles trolig for varetekt i morgen.

NB! Justisdepartementet opplyser overfor Dagbladet fredag morgen at det ikke stemmer at kriminalomsorgen unnlot å melde fra til politiet. Rogaland politidistrikt ble orientert om unnvikelsen.

DREPT: Politimannen Børge Ivarsen. Foto: Lillesandposten
DREPT: Politimannen Børge Ivarsen. Foto: Lillesandposten Vis mer