Rømte fra tvangsekteskapet

Den 19-år gamle kvinnen måtte rømme fra familiens vrede. I går ble moren, faren og broren til 19-åringen fengslet siktet for trusler, frihetsberøvelse og tvangsekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 19-åringens onkel, som også var framstilt for fengsling i går, ble løslatt, men siktelsen mot ham står ved lag. Oslo tingrett fant også at det bare var grunnlag for å varetektsfengsle de tre familiemedlemene i en uke, selv om aktor la ned påstand om to ukers varetekt. 

De fire ble arrestert etter en væpnet aksjon mot flere adresser på Lindeberg søndag kveld. Oslopolitiet aksjonerte i frykt for at den 19 år gamle kvinnen og en gutt på 16 år var holdt innesperret med tvang.

Fengslingsmøtet i Oslo tingrett i går gikk for lukkede dører. Bak disse ble 19-åringens nærmeste familiemedlemmer siktet for trusler, frihetsberøvelse og tvangsekteskap. Tvangsekteskap eller medvirkning til dette har en strafferamme på seks år, mens paragrafen av frihetsberøvelse familien er siktet etter har en strafferamme på fem år.

Det var tidlig klart at familiemedlemmene ville bli siktet for frihetsberøvelse etter at 19-åringen forsvant fra et fosterhjem der hun levde i skjul for familiemedlemmene. Når familien i går også ble siktet for trusler og tvangsekteskap, skal det etter det Dagbladet kjenner til knytte seg til 19-åringens ekteskap, som ble inngått i desember 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer