Rømte gjennom celletaket

Innbryter ble utbryter i Skien og Porsgrunn tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 22 år gamle mannen sto tiltalt for å ha brutt seg INN gjennom taket i et kjøpesenter. Etter rettspausen var han søkk borte. Sporene pekte UT gjennom et hull i taket på ventecella i tinghuset i Skien.

22-åringen hadde allerede innrømmet innbruddet før Skien og Porsgrunn tingrett tok lunsjpause, og saken fortsatte etter pausen selv om tiltalte var på rømmen og vitneboksen sto tom. I følge Telemarksavisa ble det svært munter stemning i retten da politiadvokat Gunstein Bjørgum innledet ettermiddagsøkta med å opplyse at tiltalte hadde valgt ikke å være tilstede under avslutningen av saken.

Celleveggene i tinghuset er forsterket, men i taket er det bare gipsplater.

Der var det lett vei ut via en stol i cella. Vel ute av cella har rømlingen slått hull i en lettvegg og låst seg ut av tinghuset.

Dette var den første og siste rømningen fra ventecellene. Allerede i dag skal håndverkere tette smutthullene, lover kontorsjef Atle Monsen i Skien og Porsgrunn tingrett.

Troverdighet

Det er ikke sannsynlig at rømningen har økt min klients troverdighet, bemerker advokat Ragnar Wesseltoft overfor Varden.

22-åringen har tidligere sju dommer, de fleste for vinningsforbrytelser. Han sonet i fengselet på Ringerike da han hadde sin gjesteopptreden i tingretten i Skien i går.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 120 dagers fengsel for innbruddet han var tiltalt for i går.