Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rømte i kapret helikopter

Franske myndigheter er flaue etter en serie spektakulære rømninger. Les de utrolige historiene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Frankrike jakter på tre innsatte som kom seg ut av fengselet i Aix-en-Provence i Sør-Frankrike etter en utrolig rømningsoperasjon. De tre mennene, som er mistenkt for å drive en internasjonal narkoring, stakk av fra fengselet Luynes ved hjelp av helikopter.

Hjelpere på utsiden hadde kapret helikopteret og fløy over luftegården. De firet ned flere menn som sagde seg gjennom nettingen over den åpne plassen. Deretter slapp de ned en stige, og de tre innsatte klatret opp i helikopteret og fløy avgårde.

Hele operasjonen tok under tre minutter, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Mange rømninger

Helikopteret landet kort tid etter på en idrettsarena, og de rømte fangene fortsatt sin elleville ferd i en bil.

- Vi har mobilisert store styrker for å finne mennene for å få sendt dem dit de hører hjemme - i fengsel, sier innenriksminister Nicolas Sarkozy.

Dette var den tredje fengselsflukten siden mars, og den føyer seg inn i en lang rekke utrolige rømninger fra franske fengsler den siste tida. Onsdag 12. mars stakk den italienske gangsterkongen Antonio Ferrara fra et fengsel på den franske øya Korsika etter at medsammensvorne brukte bazooka for å sprenge hull i hovedporten og deretter i fengselsveggene.

Samtidig åpnet andre hjelpere ild mot vakttårnene og satte biler i brann. Tidligere hadde de smuglet inn eksplosiver til Ferrara, som sprengte bort vindusgitteret på cella, klatret ut av vinduet og ruslet ut av hullet i fengselsmuren.

Panservernraketter

En uke tidligere klarte en annen mafiasjef å rømme da han sagde over gitteret i cella, klatret over fengselstaket og truet vaktene med en falsk pistol.

På utsida sto tre medsammensvorne med falske panservernraketter.

Også tidligere har kriminelle klart å rømme fra franske fengsler på oppsiktsvekkende måter. I juni 2001 ble en narkokurér hjulpet ut av fengselet ved hjelp av et kapret helikopter og en vinsj.

En måned tidligere klarte tre innsatte å bløffe seg ut etter at vennene deres sendte falske løslatelsespapirer til fengselet på telefaks.

ÅPNET ILD: 12. mars klarte Antonio Ferrara å stikke av da medsammensvorne skjøt med bazooka og åpnet ild mot vakttårnene på bildet.
BRANT: Samtidig stakk de flere biler i brann, og Ferrara klarte å komme seg ut.
RØMNINGSHELIKOPTER: Dette helikopteret ble brukt da drapsmannen Ange Buresi rømte i 1999. Liknende fluktforsøk er skjedd minst to ganger seinere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media