FENGSELSFUGL: Den narkodømte tyrkeren (42) visste råd da han ikke ville sone sine sju år i fengsel. Han postla seg selv, og vipps var han ute i ekspressfart. Fuglen på bildet ble forøvrig fanget og satt fri av Fuglehjelpen i Oslo. Arkivfoto: Jeanette Landfald/Dagbladet
FENGSELSFUGL: Den narkodømte tyrkeren (42) visste råd da han ikke ville sone sine sju år i fengsel. Han postla seg selv, og vipps var han ute i ekspressfart. Fuglen på bildet ble forøvrig fanget og satt fri av Fuglehjelpen i Oslo. Arkivfoto: Jeanette Landfald/DagbladetVis mer

Rømte i pappeske

Postet seg selv fri fra tysk fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tysk politi leter fremdeles etter den tyrkiske narkotikakjeltringen som fredag rømte fra fengselet i Willach utenfor Dusseldorf.

Rømningen er en real gavepakke for tyske- så vel som internasjonale medier. 42-åringen postla nemlig seg selv som en hastepakke, og fikk ekspressbudet til å bære ham ut av fengselet.

Posttraumatisk
Det kan være fristende å bruke betegnelsen pappskaller om fengselsbetjentene som stod intetanende tilbake. Men fengselsdirektør Beate Peters mener myndighetene er riktig adresse for skyldpakkene.

- Jeg ble ikke overrasket over at en rømning skjedde på min vakt. I årevis har jeg bedt myndighetene om flere fengselsbetjenter. Nå må de høre, sier hun til BBC.

Forsvant
Kjeltringen oppholder seg på ukjent adresse etter at han bokstavlig talt ble borte i posten, ved å skjære seg ut av esken og budbilen så snart den kom på utsiden av fengselsmurene.

- Vi aner ikke hvor rømlingen er. Vi antar at han fremdeles er i landet, og holder hodet lavt, sier Peters til BBC.

Kort vei
Fengselet og politiet har nå en klar formening om hva som skjedde da den relativt røslige tyrkeren forsvant i en pappeske på 150 X 120 centimeter.

I fengselet lager de innsatte kontorutstyr som selges til butikker rundt om i Tyskland. Ved arbeidsdagens slutt fredag, klatret han ned i en eske som sammen med andre esker skulle hentes med ekspressbud og sendes til butikker samme ettermiddag.

Kjeltringen ble derfor plassert bak i budbilen av postmannen, og kjørt ut av fengselet. På veien klatret han ut av esken, og har trolig skjært seg ut av plastkapellet på varebilen og hoppet ut i fart.

Postmannen varslet
Det var postmannen selv som varslet politiet, da han under kjøringen plutselig oppdaget at kapellet begynte å flagre - og deretter så at innholdet i en av ekspresspakkene hadde forsvunnet.

- Så fort fangen hoppet ut av varebilen, må venner ha plukket ham opp. Han må ha hatt medsammensvorne på plass utenfor fengselet, sier fengselsdirektøren.

Hun er sikker på at det finnes medsammensvorne også på innsiden av murene som hjalp ham ned i pappesken.