Rømte i sokkelesten fra ranerne

- Penger, penger, skrek ransmennene til mor og datter som ble holdt som gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt klokka 13 i går startet marerittet for familien på Otta i Sel kommune. To menn tok seg inn i huset og truet moren og tenåringsdatteren med pistol.

- Penger, penger, skal de to mennene ha ropt til dem på gebrokkent norsk, ifølge GD.

Etter det avisa får opplyst av politiet fikk ranerne med seg et ukjent beløp av chilenske penger, en del amerikanske dollar , samt mellom 2 000 og 3 000 norske kroner.

- Mor og datter ble truet med pistoler til å levere fra seg penger. Den ene ransmannen hadde en sølvblank liten pistol, den andre en større svart pistol, sier politibetjent Geir Haugom til avisa.

Ranerne ønsket å få nøklene til safen i huset, men det visste ikke gislene hvor var, fortalte lensmann Ragnar Andreassen til Dagbladet i går.


- Virket profesjonelle

Huset som ble stormet tilhører en kjent forretningsmann (54) fra Otta. Da han kom hjem i 18-tida fant han sin samboer og stedatter kneblet og bundet. De to ranerne virket profesjonelle, har han forklart i avhør.

De skal ha spanet på mannen i flere dager, de brukte hansker og i tillegg tok de med seg flaskene som de drakk av fra barskapet, melder NRK

Familien ble ført ned i kjelleren, men familiefaren klarte etterhvert å komme seg løs og tok seg deretter ut gjennom et kjellervindu. Uten sko på beina tok han seg fram til en nærliggende bensinstasjon, skriver statskanalen.

54-åringen løp ned til elvekanten på baksiden av huset og tok seg derfra fram til statoilstasjonen som ligger rundt 200 meter fra bolighuset.


Oppsøker publikum


Mannen som ble offer for forbrytelsen i går kveld er en kjent mangemillionær på stedet. Han driver en kjent, lokal bedrift og eier en rekke eindommer på Otta.

Rømte i sokkelesten fra ranerne

Politiet oppsøker i dag publikum i Otta sentrum for å høre om noen kan ha interessante opplysninger.

Ingen har sett bilen ranerne brukte i etterkant av dramet, opplyser politiet til Dagbladet.no. Men flere skal ha observert den i området i timene før.