Rømte i trusa

Familien sprang ut av hytta i undertøyet da propanen eksploderte. Den dramatiske ulykken ble 13 timer seinere oppdaget ved en tilfeldighet av en sykepleier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BARDU (Dagbladet): En 61 år gammel kvinne, en 51 år gammel mann og ei jente på 12 år lå i natt til observasjon på plastikkirurgisk avdeling ved Universitetssykehuset i Tromsø.

Familien klarte å komme seg til ei nabohytte etter gasseksplosjonen klokka 03 natt til i går. Først i går ettermiddag ble de oppdaget ved en tilfeldighet av en forbipasserende kvinne som er sykepleier.

Ikke livstruende

Ulykken skjedde ved et hytteområde ved Altevatnet i Bardu kommune i Troms. I går kveld reiste broren til 51-åringen og hans familie inn til hytteområdet for å lete etter familiens hund, som er savnet etter eksplosjonen.

- Jeg har ikke fått prate med dem ennå, men jeg er glad for at det gikk tålig bra. Det er godt at de fikk førstehjelp av den forbipasserende kvinnen, sier han til Dagbladet.

Det ligger rundt 400 hytter ved Altevatnet, og hytta som eksploderte ligger sju kilometer fra nærmeste vei.

Universitetssykehuset i Tromsø forteller at ingen av de tre er livstruende skadd, men at de i natt måtte være ved en observasjonspost. Familien skal ha fått brannskader etter eksplosjonen. De vil trolig bli utskrevet i dag. Ifølge sykehuset orket ikke familien å snakke med Dagbladet i går kveld.

Åpnet døra

Lensmann Jan O. Berntsen i Bardu forteller at det trolig var propan som eksploderte.

- Familien lå og sov, men våknet. De åpnet en dør - og da eksploderte det. De kom seg ut av hytta, de voksne hadde svært lite klær på seg. Jenta fikk med seg litt klær før de forlot hytta. Heldigvis hadde de en snøscooter utenfor som de fikk start på med en eneste gang. Deretter kjørte de 500-600 meter til en annen hytte, sier lensmannen til Dagbladet.

Svært kaldt

Ifølge politiet visste de hvor nøkkelen til nabohytta var. Dermed kom de seg inn i hytta og fikk fyr på peisen.

Det var svært kaldt i området da ulykken skjedde.

Området der ulykken skjedde, ligger helt inn ved grensa til Sverige. De tre skal ha vært sterkt medtatt da de ble funnet.

- De ble funnet av en tilfeldig forbipasserende kvinne som er sykepleier. Hun ga de tre førstehjelp og varslet sykehuset. Det ble sendt et helikopter med lege, som behandlet de tre på stedet. Helikopteret var tilbake på sykehuset ved 18.30-tida, sier operasjonsleder Bengt Johansen ved Troms politidistrikt.

SENDT TIL TROMSØ: Først ved 18.30-tida i går kveld kom familien til Universitetssykehuset i Tromsø. Da hadde det gått over 15 timer siden den dramatiske ulykken i et hytteområde ved grensa til Sverige.