Rømte med datter til USA etter medisinstrid

Hadde mistet omsorgen for syk datter (11).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mor som nylig har mistet omsorgen for sin syke datter (11), har rømt til USA med jenta. Bakgrunnen er en strid om medisinering av jenta.

Barnevernet i Bærum tok nylig over omsorgen for den syke jenta som lider av barneleddgikt av alvorlig grad. Vedtaket om midlertidig omsorgsovertakelse ble fattet av Fylkesnemnda for sosiale saker i Oslo og Akershus i juni, og jenta ble deretter plassert i et midlertidig fosterhjem hos sin far. Begrunnelsen for vedtaket skal være at moren i lengre tid har avslått medikamentell behandling av datteren, skriver Dagens Medisin.

I en e-post til avisen hevder moren at hun vil sikre datteren god medisinsk behandling i USA.

Barnevernet vil ikke opplyse om de har anmeldt saken, men sier de er klar over at jenta ikke lenger befinner seg i Norge. De vil heller ikke si om de anser saken som en kidnappingssak.

Rikshospitalet i Oslo sendte allerede i 2001 en bekymringsmelding om jenta til barnevernet. Sykehuset mente da at det ville få alvorlige konsekvenser for barnets sykdomsutvikling og livskvalitet om foreldrene ikke evnet å følge opp den medisinske behandlingen av datteren.

(NTB)