Rømte med dopapir-pistol

Raneren, kidnapperen og voldtektsmannen Michael McGuire (54) truet seg fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag rømte McGuire som sonet på Tecumseh-fengselet i Nebraska. Under et sykehusbesøk overbemannet han to fangevoktere med en pistol av pappmasjé som han hadde laget av dopapir, og tape og svart blekk.

- Han hadde laget flere prototyper i løpet av en periode på mellom seks måneder og et år. Til slutt hadde han en som passerte troverdighetstesten, sier rømlingens advokat James Martin Davis ifølge nyhetsbyrået AP.

Lenket til tre

Papirpistolen viste seg troverdig nok til å lure fangevokterne som transporterte McGuire. De trodde noen hadde plantet en ekte pistol til ham på sykehuset.

McGuire truet til seg nøkkelen til håndjern og fotlenker og låste selv opp, før han presset en av vokterne til å kjøre ham til området Plattsmouth. Der brukte han håndjernet til å lenke fangevokteren til et tre og rømte i fangetransportbilen. Seinere kvittet han seg med pappmasje-pistolen, og kjøpte seg en ekte pistol, forteller advokaten.

Gissel

McGuire klarte også å skaffe seg et gissel mens han var på rømmen. Han oppsøkte en mann utenfor leiligheten sin, og viste ham et avisoppslag om rømmingen og spurte om mannen kjente til historien.

- Mannen sa at han kjente til rømmingen, og Michael sa «Vet du hva?» og tvang ham tilbake i leiligheten sin, forteller Davis.

McGuire holdt mannen fanget i leiligheten sin i tre dager, men tok ham blant annet med rundt i byen og tvang ham til å leie en bil for ham. Det var gisselet som til slutt fikk ringt politiet og beskrevet leiebilen som McGuire kjørte rundt i Omaha.

Dermed klarte politiet å lokalisere og omringe bilen, men McGuire forlot bilen og løp mens han skjøt med den ekte pistolen mot politiet, som besvarte skuddene.

Fanget på do

McGuire løp inn på en kaffebar, trampet snø av støvlene og sa til eieren Keri Casady:

- Det er ganske vilt der ute.

Deretter spurte han om veien til toalettet, men politiet tok seg inn på kaffebaren og fikk overmannet ham. Minst et skudd skal ha blitt avfyrt inne på Mojo's Coffehouse.

Advokaten sier at McGuire ikke hadde planer om å overgi seg til politiet, men at han heller ville tvinge politiet til å skyte ham.

- Han ville dø i en voldsom skuddveksling. Det ble en voldsom skuddveksling, men ingen kom til skade, sier Davis.

<B>TATT PÅ DO: Michael McGuire.