Rømte med kvinnelig gissel etter båtdrama

Først mishandlet han kameraten som hoppet på sjøen. Deretter stjal han båten og tok kameratens kjæreste som gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel mann fra Halden jages av norsk og svensk politi etter et drama på sjøen utenfor Strömstad natt til i går.

Etter en fuktig natt i Strömstads havnekvarter skulle en 32 år gammel mann fra Oslo og hans 29 år gamle venninne fra Hobøl sette seg i den gule åpne båten, en Flipper 510, for å kjøre hjem.

Slåsskamp om bord

-  Vi har forstått det slik at de hadde truffet en barndomskamerat av 32-åringen fra Oslo og denne mannen ble med i båten. Omtrent 100 meter fra land oppstår det et slagsmål om bord mellom de to mennene, forteller Thomas Fuxberg ved politiet i Strömstad til Dagbladet.

32-åringen ble truffet av en rekke knyttneveslag og da kameraten tok en hammer for å slå, følte 32-åringen seg så truet at han hoppet på sjøen.

Mannen ble plukket opp av en båt i nærheten og ført til land og seinere sykehus. Kameraten overtok styringen av båten og raste av gårde med jenta om bord. Siden har ingen sett dem.

-  Vi har lett i hele dag med helikopter og kystvakt-fartøy både på norsk og svensk side, men vi har ikke sett noe til verken båten eller de om bord, sier Fuxberg.

Heller ikke politiet i Halden har mottatt noen observasjoner av paret.

Alvorlig sak

Svensk politi ser alvorlig på saken og har utstedt ordre om at mannen skal arresteres, mistenkt for grov vold og kidnapping.

-  Vi vet at 32-åringen er ute fra sykehuset, men vi vet ikke om han har reist hjem til Oslo.

-  Hva har han forklart om årsaken til at han ble angrepet?-  Han har sagt at dette ikke handlet om sjalusi, men om noe uoppgjort fra tidligere. Og de var ikke sammen før de traff hverandre i Strömstad.

-  Hva slags skader pådro han seg?

-  Han fick någon blåklocka og fläsklepp, men det var inte nåt alvarligt.

Svensk politi mistenker 31-åringen fra Halden for å ha kjørt over på norsk side, men fortsetter søket etter båten også utover natta. De tre var beruset og man har mistanke om at 32-åringen var i narkotikarus. Alle tre er kjent av politiet fra tidligere forhold.

-  Båten hadde en Suzuki 65 hk-motor, men var nesten full med bensin. Så de kan ha kjørt langt, sier Fuxberg.

DRAMA I BÅT: En gul Flipper 510 som avbildet her, var åsted for dramaet utenfor Strömstad da en 32-åring hoppet på sjøen for å redde livet da han ble angrepet av en tidligere kamerat.