Rømte til himmels

Men politiet vet i hvert fall hvor den drapsmistenkte befinner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens de fleste drapsmistenkte som rømmer, prøver å komme seg til steder der politiet ikke finner dem, bestemte Carl Edward Roland (41) seg for å søke hjelp hos høyere makter.

Han er mistenkt for drapet på kjæresten, Jennifer Gonzalez (36), og har klatret 50 meter opp i en kran i Atlanta, Georgia i USA.

Nå har han oppholdt seg over bakken i over et døgn. Politiet forhandler kontinuerlig for å få ham til å komme ned.

Jennifer Gonzalez ble funnet slått ihjel på tirsdag. Hun ble sist observert sammen med Roland kort tid før drapet, og det ble utstedt arrestordre på ham i går, melder CNN.

Roland klatret opp i kranen klokka 17 i går lokal tid (klokka 23 norsk tid). Han skal være bevæpnet med det politiet beskriver som en skarp gjenstand.

Han sa til en bygningsarbeider at han hadde såret noen, og forlangte at han flyttet seg så han kunne klatre opp i krana.

Klokka 10 i dag lokal tid var temperaturen på 15 varmegrader, og politiet heiste opp en jakke som den drapssiktede tok på seg. Han har blitt tilbudt vann og mat, men skal ha avslått. Av frykt for at Roland skal falle ned, tar politiet i bruk sirener og en megafon når 41-åringen holder på å sovne oppe i kranen.

Rolands yngre søster er på stedet, men får ikke snakke med sin bror i frykt for at hun skal si noe som kan provosere ham og forhindre forhandlingene.

Foto: Scanpix/Reuters
Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Det ble vurdert å sette opp et sikkerhetsnett eller luftputer under Roland, men brannmannskapene mener han er så høyt oppe at det ikke ville hjelpe hvis han skulle falle ned.

DRAPSMISTENKT: Politiets forhandlere har så langt ikke klart å snakke Carl Edward Roland ned fra kranen.
TIL TOPPS: Roland klatret helt opp på toppen av krana og vinket ned til folk under.