Rømte via lufteluke

Raneren som i går ettermiddag lekte katt og mus med store politistyrker i Kristiansand sentrum, har trolig unnsluppet via ei lufteluke i nabobygget til Sparebanken Sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Derfra kan han kaldblodig ha spasert rett over gata og satt seg på Color Lines hurtigferje «Silvia Ana L» som hadde avgang til Hirtshals 33 minutter etter at ransalarmen gikk klokka 14.27.

Operasjonsleder David Stamnes ved Agder politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at etterforskerne rask sikret seg passasjerlistene fra danskeferja. Det var mange hundre passasjerer om bord, svært mange av dem utenlandske statsborgere.

Unnslapp fella

Da ferja forlot Kristiansand, var det et skrekkelig tordenvær. Politiet omringet samtidig et halvt kvartal etter at et vitne hadde sett ransmannen gå inn i nabobygget. Ingen hadde sett ham komme ut igjen, så politiet satset alt på ett kort at de hadde mannen i fella.

Men da både leiligheter og det store garasjeanlegget i kjelleren var gjennomsøkt, var raneren fortsatt en fri mann. Da var klokka 17.45, og Color Line-ferja hadde lagt til kai i Hirtshals 15 minutter i forveien. Det ble ikke foretatt kontroll av passasjerene ved ankomst til Danmark.

Åpen dør

Et vitne forteller til Dagbladet at ytterdøra til nabobygget vanligvis er låst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer