Rømte via lufteluke

Raneren som i går ettermiddag lekte katt og mus med store politistyrker i Kristiansand sentrum, har trolig unnsluppet via ei lufteluke i nabobygget til Sparebanken Sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Derfra kan han kaldblodig ha spasert rett over gata og satt seg på Color Lines hurtigferje «Silvia Ana L» som hadde avgang til Hirtshals 33 minutter etter at ransalarmen gikk klokka 14.27.

Operasjonsleder David Stamnes ved Agder politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at etterforskerne rask sikret seg passasjerlistene fra danskeferja. Det var mange hundre passasjerer om bord, svært mange av dem utenlandske statsborgere.

Unnslapp fella

Da ferja forlot Kristiansand, var det et skrekkelig tordenvær. Politiet omringet samtidig et halvt kvartal etter at et vitne hadde sett ransmannen gå inn i nabobygget. Ingen hadde sett ham komme ut igjen, så politiet satset alt på ett kort at de hadde mannen i fella.

Men da både leiligheter og det store garasjeanlegget i kjelleren var gjennomsøkt, var raneren fortsatt en fri mann. Da var klokka 17.45, og Color Line-ferja hadde lagt til kai i Hirtshals 15 minutter i forveien. Det ble ikke foretatt kontroll av passasjerene ved ankomst til Danmark.

Åpen dør

Et vitne forteller til Dagbladet at ytterdøra til nabobygget vanligvis er låst.

Men i går hadde vedkommende registrert at den sto åpen flere ganger om formiddagen.

Det kan bety at raneren på forhånd hadde sikret seg en fluktvei som gikk via bakveien og ut i handlestrøket Lillemarkens gjennom ei lufteluke.

Operasjonsleder David Stamnes bekrefter at politiet har opplysninger som tyder på raneren har foretatt seg en del på forhånd. Han ønsker ikke å gi detaljer om politiets funn så langt.

Ville ha valuta

Etterforskerne tror at raneren ikke var særlig proff. Man går ut fra at han er en utlending. Signalementet indikerer at det dreier seg om en spinkel mannsperson rundt 175 cm høy. Han var kledd i svart skinnjakke og hadde på seg en rød motorsykkelhjelm med visir.

Da han kom inn i banken viste han en våpenliknende gjenstand.

Bankansatte hørte et klikk, men kan ikke si om lyden kom fra et våpen.

-  Dette er et ran! Kom med penger og valuta, forlangte raneren.

Han fikk trolig med seg et magert utbytte.