DOMMEDAG: Populærkulturen er ikke ukjent med romvesener som ønsker å utslette menneskeheten, her fra Independence Day.
DOMMEDAG: Populærkulturen er ikke ukjent med romvesener som ønsker å utslette menneskeheten, her fra Independence Day.Vis mer

- Romvesener kan utslette menneskeheten på grunn av global oppvarming

Forskere advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finnes det noen der ute? Spørsmålet har vært stilt i uminnelige tider, men har blitt mer og mer aktuelt ettersom vår kunnskap om universet har økt. De siste årene har forskerne oppdaget en rekke planeter i andre solsystemer, og noen av dem kan til og med være beboelige for oss mennesker.

Hvis det finnes intelligent liv der ute, er det store spørsmålet hvordan kontakten mellom oss her nede på jorda og de utenomjordiske vesene vil være. Det har de siste årene vært publisert noen teorier om hvordan en slik kontakt vil utarte seg, blant annet denne fra i fjor, samt Michauds bok «Contact with Alien Civilizations: Our Hopes and Fears about Encountering Extraterrestrials» fra 2007.

Menneskene bør ligge lavt Nå har nok en forskningsartikkel blitt publisert om emnet, som er skapt for luftige spekulasjoner og spekulative teorier. Den fagfellevurderte artikkelen «Would Contact with Extraterrestrials Benefit or Harm Humanity? A Scenario Analysis» er publisert i Acta Astronautica og lanserer en rekke scenarioer for hva som kan skje med menneskeheten når romvesener kommer på besøk.

De tre forskerne har bakgrunn fra NASA og Pennsylvania State University.

Artikkelen starter med å slå fast at det så langt ikke har vært noen kontakt mellom mennesker og utenomjordiske vesener, men at det uansett er nyttig å vurdere ulike alternativer, siden det er langt fra sikkert at det blir noe blidt møte.

- Vi anbefaler at menneskeheten unngår å gi inntrykk av å være en ekspanderende sivilisasjon. Hvis romvesene ser på menneskene som ekspanderende, kan de vurdere å gå til et forkjøpsangrep på oss for å hindre at vi vokser ytterligere og blir en trussel for intelligent liv i andre galakser, står det i rapporten.

- Kutt i klimautslippene Det er ikke bare ekspansjon i rommet vi må være forsiktige med for å unngå utenomjordiske veseners vrede.

- Romvesener som ønsker å beskytte økosystemer, kan komme til å observere menneskehetens ødeleggelser av naturen. De kan ende opp med å utslette menneskeheten for å beskytte jordas økosystem, skriver forskerne videre.

Forskerne har imidlertid en anbefaling på hvordan vi kan unngå utslettelse i møte med avanserte og økosystemelskende romvesener.

- Disse scenarioene gir oss en grunn til å begrense vår vekst og innvirkning på globale økosystemer. Det vil være spesielt viktig å redusere våre utslipp av drivhusgasser, siden atmosfærens sammensetning kan observeres fra andre planeter.

En av forfatterne av forskningsartikkelen underskriver rapporten med at han arbeider i NASAs Planetary Science Division, dette angrer han nå bitter på, etter at flere medier har skrevet at forskningen kommer fra NASA.

I en uttalelse beklager forskeren at NASA blir assosiert med forskningen hans, det hele er bare en morsom forskningsartikkel han har skrevet med noen venner.

- Jeg gjorde en forferdelig feil, jeg skulle ikke ha nevnt min tilknytning til NASA. Jeg gjorde det fordi det er min nåværende akademiske tilknytning, men jeg forsto ikke rekkevidden av hva jeg gjorde, skriver forskeren.

MILJØTERRORISTER: Romvesener som er opptatt av miljøet på kloden vår kan komme til å utslette menneskene, skriver tre forskere i en ny rapport. Foto: Nasa
MILJØTERRORISTER: Romvesener som er opptatt av miljøet på kloden vår kan komme til å utslette menneskene, skriver tre forskere i en ny rapport. Foto: Nasa Vis mer