«Romvesenet hadde skandinavisk aksent»

Det britiske forsvarsdepartementet frigir dokumentert UFO-etterforskning.

UFO: Denne skissen av et diamantformet objekt har lenge vært en av Storbritannias største UFO-gåter. Nå er dokumentene bak etterforskningen frigitt. Uten at gåten er blitt løst.
UFO: Denne skissen av et diamantformet objekt har lenge vært en av Storbritannias største UFO-gåter. Nå er dokumentene bak etterforskningen frigitt. Uten at gåten er blitt løst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det britiske forsvarsdepartementet har frigitt en rekke UFO-relaterte dokumenter på nasjonalarkivets sider. Svært mange av observasjonene ble tatt meget alvorlig av etterforskningsorganet DI55.

Blant dem en kvinne som hevder hun ble forsøkt forført av et romvesen med skandinavisk aksent.

Mandag 20. november 1990 luftet en kvinne fra Norwich hunden sin da hun møtte en mann. Han lurte på om hun hadde tid til å høre på hva han hadde å si.

- Vi lager kornsirkler
- Han spurte henne om hun var klar over kornsirkler på jorder i nærheten, og fortalte videre at han var på en annen planet som var ganske lik jorden. Det var folk fra hans planet som hadde laget kornsirklene og at de var vennlige, men redd for å kontakte menneskene direkte, står det i dokumentet som ble sendt videre til forsvarsdepartementet.

Kvinnen ville ikke oppgi sitt navn og skal ha vært svært opprømt. Hun beskrev mannen som middels høy, med lyst hår og en skandinavisk klingende aksent. Da mannen gikk videre fortalte kvinnen at hun hørte en høy summende lyd og et sfærisk objekt som steg opp mot himmelen og forsvant.

Saken ble regnet som alvorlig nok og kvinnen ble avhørt av forsvarsdepartementets etterforskningsorgan DI55.

UFO: Kan dette være en skisse av en ekte UFO?
UFO: Kan dette være en skisse av en ekte UFO? Vis mer

Fortsatt ikke løst UFO-gåte
Dokumentene som er frigitt og kan leses av offentligheten på nasjonalarkivets nettsider inneholder ikke bare vitnebeskrivelser, men også tegninger av mulige UFOer og en hel rekke tabloidutklipp.

En av Storbritannias største UFO-gåter blir også belyst, men ikke løst.

Da flere vitner rapportert om et diamantlignende objekt over en skotsk by i 1990, ble det slått full alarm.

Det var da avisen Daily Record publiserte bilder av den antatte UFOen at observasjonen ble satt under etterforskning. Vitner skal ha fortalt at objektet svevde i løse lufta i over 10 minutter, for så å fly rett opp med stor fart.

Myndighetene varslet
Observasjonen ble tatt så seriøst at ministere og forsvarsdepartementet ble varslet, og en bevisst mediastrategi for å behandle observasjonen ble opprettet.

SKISSER: Flere av de frigitte dokumentene har skisser av UFOer vitner skal ha sett.
SKISSER: Flere av de frigitte dokumentene har skisser av UFOer vitner skal ha sett. Vis mer

Det ble også sett jagerfly ved åstedet, og ved hjelp av de publiserte bildene kunne forsvarsdepartementet fastslå at et av objektene varsom ble observert var en Harrier Jet.

- Bildenes negativer har blitt regnet som relevante, og en Harrier Jet er bekfreftet på åstedet. Det er ingen endelige konklusjoner angående det andre store objektet, står det i rapporten til forsvarsdepartementet.

Etterforskningen rundt denne angivelige UFO-observasjonen holdt på i over et år uten resultater.

Stort mysterium
- Dette er den mest fascinerende av alle UFO-observasjoner. Dette viser at forsvarsdepartementet var svært bekymret og ikke ante hva de skulle si til media. De visste ikke engang hvor Harrier-flyene kom fra. Dette er et skikkelig mysterium, og myndighetene tok det svært alvorlig, sier UFO-eksperten Dr. David Clarke til The Telegraph.

Saken har vært hemmelighetsstemplet frem til nå, selv skissene av det diamantformede objektet har vært utilgjengelig for offentligheten.

UFORKLARLIG: Mange observasjoner av uforklarlige lys på himmelen er dokumentert i arkivet.
UFORKLARLIG: Mange observasjoner av uforklarlige lys på himmelen er dokumentert i arkivet. Vis mer

Dokumentene som er frigitt behandler UFO-observasjoner i perioden 1987 til 1993, og det er over 1000 sider med all slags informasjon. Det ble også i fjor frigitt dokumenter fra UFO-etterforskning i perioden før 1987. Les mer om det her.

Romevesener spiste opp hund
Avisutklippet fra The Sport med tittelen «Aliens Stole My Missus» har fått æren av å bli inkludert i arkivet, men ble ikke etterforsket.

I saken kan man lese om Enrique Cadillo som forteller om romvesener som så ut som barn. De kom stormende inn i stua og spiste opp ulvehunden Pepe, for så å kidnappe kona Carmen.

- Folk sier jeg er gal, men jeg har bilder som beviser det. Min Carmen er borte, sa Cadillo ifølge avisutklippet. Se bildet til høyre i saken.

Er du interessert i litt enklere tilgjengelig UFO-stoff enn de nå frigjorte britiske dokumentene, kan du sjekke Wikipedias fyldige artikkel.

UFO?: Noen har sett et slikt objekt på himmelen i full fart.
UFO?: Noen har sett et slikt objekt på himmelen i full fart. Vis mer

Se også lista over de mest kjente UFO-observasjonene i verden, den eldste av Christopher Columbus i 1492.

For øvrig anbefales Skepsis.no.

Les også: - Minimal sjanse for intelligent liv på andre planeter

KIDNAPPING: Ikke alle rapporteringer av romvesen tas like alvorlig. Denne saken er likevel inkludert i de hemmeligstemplete dokumentene.
KIDNAPPING: Ikke alle rapporteringer av romvesen tas like alvorlig. Denne saken er likevel inkludert i de hemmeligstemplete dokumentene. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer