SURREALISTISK OPPLEVELSE:Romy Felicia og Nina Marie var på fengslingsmøte i dag. De synes ikke det virket som om Anders Behring Breivik har forstått konsekvensene av handlingene sine. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SURREALISTISK OPPLEVELSE:Romy Felicia og Nina Marie var på fengslingsmøte i dag. De synes ikke det virket som om Anders Behring Breivik har forstått konsekvensene av handlingene sine. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Romy (15) og Line Marie (15) tok seg fri fra skolen for å se Breivik

- Det virket som han ikke i det hele tatt skjønte konsekvensene av det han har gjort, sier de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Det var en surrealistisk opplevelse å se Breivik i retten, sier Romy Felicia Østrøm (15) og Line Marie Bråten til Dagbladet etter dagens fengslingsmøte.

De to jentene tok seg fri fra skolen i dag for å se den terrorsiktede Anders Behring Breivik i retten. De hadde søkt skolen om fritak for å kunne følge fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag.

- Han begynte å snakke seg helt bort og begynte å si han ikke anerkjente dommeren. Det virket som han ikke i det hele tatt skjønte konsekvensene av det han har gjort, sier de to.

- Jeg er helt tom inni meg etter å ha sett dette, sier Line Marie Bråten.

- Nederlag for ham Anders Behring Breivik spurte dommer Torkjel Nesheim om han kunne tale til de fornærmede. Det fikk han ikke lov til.

- Da han ikke fikk lov ble han helt taus. Det virket som han ikke visste hva han skulle svare. Det syntes jeg var veldig bra. Det var et lite nederlag for ham, sier Kim Linder og Anton Kalén til Dagbladet.

De var begge to til stede i Oslo tingrett der Anders Behring Breivik ble framstilt for varetektsfengsling.

- Han fikk ikke sagt så mye utover det fengslingsmøtet skulle handle om. Det var bra at dommeren var så profesjonell, mener de.

Ellers syntes de Breivik oppførte seg som ventet.

- Han gjentok litt det vi har hørt før, som er kommet fram i manifestet hans. Ellers var han helt rolig. Det virket som alt han sa var nøye planlagt, mener de.