PRISBELØNT: Ronan Farrow er journalisten som skrev artiklene om Harvey Weinstein som rullet i gang Metoo-bevegelsen. Nå hevder også han seg truet av eieren av den Trump-vennlige publikasjonen the National Enquirer. Foto: NTB Scanpix
PRISBELØNT: Ronan Farrow er journalisten som skrev artiklene om Harvey Weinstein som rullet i gang Metoo-bevegelsen. Nå hevder også han seg truet av eieren av den Trump-vennlige publikasjonen the National Enquirer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Går ut mot Trump-vennlig blad:

Ronan Farrow: - Har opplevd liknende utpressing som Jeff Bezos

Den prisbelønte gravejournalisten Ronan Farrow går også ut med beskyldninger mot eieren av the National Enquirer.

Tidligere i dag ble det kjent at Amazon-sjefen Jeff Bezos (54) anklager eieren av sladderbladet The National Enquirer for «utpressing», ifølge New York Times og Washington Post.

Nå viser det seg at han ikke er den eneste som kommer med beskyldninger mot American Media Inc., som eier den Trump-vennlige publikasjonen the National Enquirer.

Etter at Bezos gikk ut og fortalte om utpressingen tvitret gravejournalist Ronan Farrow at også han og «minst en annen prisbelønt journalist» skal ha blitt utsatt for utpressing fra selskapet. Ifølge Farrow skal de ha blitt utsatt for utpressing etter at de rapporterte om tabloidens avtaler med USAs president Donald Trump, ifølge USA Today.

- Fikk liknende trusler

Ronan Farrow er journalisten som rapporterte om overgrepsanklagene mot filmmogulen Harvey Weinstein. Gravearbeidet til Farrow bidro til å sette i gang den verdensomspennende Metoo-bevegelsen.

Ifølge NTB er filmmogulen siktet for ett tilfelle av voldtekt og ett tilfelle av overgrep. I tillegg er han anklaget av over 70 kvinner i Hollywood-miljøet for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

Farrow har også skrevet oppslag for the New Yorker om American Media Inc.'s antatte dekkoperasjon etter at en dørvakt hevdet å sitte på informasjon om en Trump-affære. Farrow har også skrevet om National Enqurier's relasjon med Weinstein.

I desember meldte Washington Post at AMI har innrømmet å ha gitt Karen McDougal penger for å holde munn om sin antatte affære med Donald Trump. Målet var å forhindre at historien skulle påvirke valgkampen i 2016.

- Jeg og minst en annen prominent journalist, som har vært involvert i avsløringer knyttet til the National Enquirer’s avtaler med Trump, har mottatt trusler fra AMI av typen: 'slutt med å grave, ellers vil vi ødelegge deg', skriver Farrow på Twitter.

Farrow melder videre at han ikke lot seg affisere av truslene og skriver at «jeg inngår ikke avtaler med personer jeg etterforsker».

Truet med intime bilder

Striden mellom Bezos og The Enquirer begynte like etter at Bezos og kona MacKenzie, varslet at de skulle ta ut separasjon i januar. Sladderbladet trykket en artikkel som beskrev hvordan Bezos hadde en utenomekteskapelig affære med det tidligere nyhetsankeret Lauren Sanchez, som også er gift på sin side.

Amazon-eier og verdens rikeste mann har uttalt at målet for utpressingen har vært å få ham til å stanse etterforskningen av hvem som lekket hans private tekstmeldinger og intime bilder sammen med elskerinnen til The Enquirer. Bezos selv skriver om hendelsen i en svært personlig melding på nettplattformen Medium hvor han beskriver og gjengir ordrett det han sier er skriftlig kommunikasjon fra advokaten til David Pecker, styrelederen i American Media Inc (AMI), som eier The Enquirer.

I en e-post Bezos gjengir, oppgir representanten for AMI at de sitter på et nakenbilde av Bezos og flere andre pinlige bilder av ham og elskerinnen, og at de vil offentliggjøre disse dersom han ikke stopper etterforskningen.

- Opplever meg som fienden

Bezos sier også at AMI krevde at Bezos og sikkerhetskonsulenten hans, Gavin de Becker, skulle komme med en usann uttalelse til nyhetsmedier om at «de ikke hadde noen kjennskap eller grunnlag for å antyde at AMIs dekning av affæren var politisk motivert eller påvirket av politiske krefter».

Foruten Amazon, eier Bezos også storavisa Washington Post.

- Det er uunngåelig at enkelte mektige mennesker, som opplever Washington Posts nyhetsdekning, feilaktig vil konkludere med at jeg er fienden deres. President Trump er en av disse menneskene, åpenbart gjennom hans mange twittermeldinger. Også Posts essensielle og nådeløse dekning av drapet på avisas spaltist, Jamal Khashoggi, er utvilsomt upopulært i enkelte kretser, skriver Bezos.

NTB melder at eieren av tabloidavisa National Enquirer sier de skal granske Amazon-sjef Jeff Bezos' anklager om utpressing, men benekter samtidig å ha gjort noe galt.

- Vi har en brennende tro på at vi opptrådte lovlig i rapporteringen av saken om Bezos, sier avisas utgiver American Media Inc (AMI) i en uttalelse fredag.

American Media Inc. har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse etter beskyldningene fra Farrow.