Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rønbeck tidde for Jagland

Daværende samferdselsminister Sissel Rønbeck ble orientert om samtalene mellom Telenor og Telia allerede i september i fjor. Men hun sier at hun ikke fant saken viktig nok til å orientere statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sissel Rønbeck bekrefter overfor Dagbladet at Telenor-sjef Tormod Hermansen tok kontakt med henne allerede før valget i september i fjor og fortalte at Telia ønsket samtaler for å vurdere et mulig samarbeid.

- Min reaksjon var at dette hørtes interessant ut. Jeg ba om at Telenor undersøkte og vurderte saken nærmere og selvfølgelig kom tilbake hvis det viste seg å være en mulighet.

- Orienterte du Jagland om Hermansens henvendelse?
- Dette var altfor løst til å være noen sak for regjeringen. Det måtte være mer substans før jeg orienterte regjeringen.

- Et samarbeid mellom Telenor og Telia måtte vel framstå som en stor sak, og dermed naturlig å bringe videre?
- Det var såpass viktig at jeg fikk den orienteringen, men jeg måtte først vite om det var en reell mulighet, og hva muligheten ville bestå i, før jeg tok det opp i regjeringen.

- Snakket du ikke med noen andre om Hermansens henvendelse?
- Jeg husker ikke nå hvem jeg snakket med og ikke snakket med. Det kan være at jeg har nevnt det for statssekretær eller personlig rådgiver, men det husker jeg ikke. Jeg hørte aldri noe mer om saken fra Hermansen.

I Dagsrevyen onsdag 21. januar, dagen nyheten om Telenor og Telia ble sluppet, uttalte Jagland følgende: «Nei, vi var ikke kjent med disse planene her. De må ha kommet i gang etter at den nye regjeringen kom til.»

Men nå bekrefter altså Jaglands samferdselsminister at hun visste om samtalene så tidlig som i september i fjor.

Vil ikke svare

En ordknapp Jagland befant seg i går i Washington på reise med Stortingets utenrikskomité.

- Jeg har tenkt å vente med å svare på de spørsmålene der. Jeg har som prinsipp, faktisk, at jeg ikke svarer på spørsmål om norsk politikk når jeg er på reise i utlandet.

- Men nå kjenner vi til at Sissel Rønbeck var informert om disse samtalene. Betyr det at du ikke ble informert av henne?
- Jeg vil ikke svare på noe av dette før jeg kommer hjem.

- Men tidligere har du helt klart sagt at din regjering ikke var informert?
- Alt jeg har sagt tidligere er fullstendig korrekt. Noe mer vil jeg ikke si.

Da nyheten om Telia-samtalene ble kjent onsdag 21. januar, sa Jagland at han ikke kjente til hva som hadde foregått. Men i gårsdagens Dagblad erkjente Jagland at han var blitt informert av Tormod Hermansen to dager tidligere om at fusjonssamtalene var stanset av Odd Einar Dørum.

- Nå må jeg gå

- Du sa på Dagsrevyen at du ikke kjente til hva som hadde foregått. Men allerede to dager tidligere ringte Tormod Hermansen deg og orienterte om at Odd Einar Dørum hadde stanset fusjonssamtalene?

- Jeg har sagt det jeg har tenkt om si om den saken herfra. Nå er jeg nødt til å gå, jeg er allerede seint ute.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!