Ronja kan bli partileder

Du husker henne som Ronja Røverdatter. Nå kan hun bli partileder i svenske Vänstern etter Gudrun Schyman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gudrun Schyman går av i skam etter å ha blitt avslørt som skattesnyter som brukte velgernes penger på egne goder og deretter prøvde å få fradrag på skatten for de samme pengene. Mannen som egentlig skulle etterfulgt henne som leder, er blitt alvorlig syk, og partiet leter etter en etterfølger som kan gi velgerne troen tilbake på Vänstern.

Hanna Zetterberg (29) kom inn i den svenske Riksdagen allerede som 24-åring i 1997. Zetterberg er godt kjent blant svenskene, som husker henne som langhårede og viltre Ronja i Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter på 80-tallet.

Skuespilleren Börje Ahlstedt spilte faren hennes i Ronja-filmen. Nå går Ahlstedt ut og anbefaler sin filmdatter som partileder. Han mener at hun har alle kvaliteter:

- Hun er et fantastisk, fritt, intelligent og dugelig menneske. Hun har kvaliteter som ville være nyttige for en partileder, sier han til svenske Expressen. Han mener at hun allerede som tiåring hadde integritet og at hun dessuten var flink til å takle presset fra mediene.

- Og du vet, å være politiker og å være skuespiller er stort sett samme sak, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer