Rønneberg nytt vitne i Orderud-saken

Mangeårig norgesmester i tennis, Morten Rønneberg, er et av de nye og sentrale vitnene i Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rønneberg er stevnet som vitne etter at forsvarerne Cato Schiøtz og Frode Sulland har kommet med sine bevisoppgaver. Advokatne har ført opp 36 mennesker som de ønsker i Nes herredsrett.

Rønneberg kjenner drapstiltalte Lars Grønnerød, og har tidligere avgitt politiforklaring i Orderud-saken.

I tillegg til Rønneberg har advokatene ført opp Stein Arne Vedde i Hallingdal, privatetterforsker Harald Olsen og Bodil Kirkemo, mor til Veronica og Kristin Kirkemo Haukeland.

Sorenskriver Vedde i Hallingdal er en venn av Schiøtz' klient, Per Kristian Orderud. Vedde blir et karaktervitne, som skal fortelle om sitt inntrykk av Per Kristian Orderud.

Harald Olsen arbeider med trippeldrapssaken i samarbeid med Veronica Orderuds forsvarer. Olsen skal legge fram sitt arbeid som vitne, og sannsynligvis gi en vurdering av politiets arbeid med saken.

Bodil Kirkemo er stevnet av advokat Sulland og har gått sterkt ut på Veronicas side i trippeldrapssaken.

På vitnelisten til Sulland står også Jan Paust, sønn av avdøde Per Paust som var gift med den drepte Anne Orderud Paust.

Tidligere har statsadvokatene Jørn Sigurd Maurud og Olav Helge Thue kommet med 55 vitner. Forsvarerne Tor Kjærvik og Steinar Wiik Sørvik kommer først med sine bevisoppgaver over helga.