Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rønneberg tatt i ny narko-sak

Morten Rønneberg (33) er igjen fengslet i en alvorlig narkotikasak. Den tidligere norgesmesteren i tennis er siktet for å oppbevaring av 1,5 kilo marihuana og om lag 60 gram hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble han varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

I narkomiljø

33-åringen fra Oslos vestkant var i mange år Norges suverent beste tennisspiller.

De siste åra har han vært mest kjent for samboerskapet med radioprateren Siv «Tilgi meg» Stubsveen. Et forhold som ganske nylig skal ha blitt avsluttet.

Etter at tenniskarrieren svant hen, har Rønneberg gjentatte ganger vært i politiets søkelys.

For flere år siden ble han dømt til sju og et halvt års fengsel, etter at politiet avslørte den tidligere idrettsstjernen som en betydelig størrelse i narkotikamiljøet i Oslo.

Arrestert

Natt til torsdag ble Rønneberg arrestert av etterforskere fra narkotikaseksjonen ved Oslo politikammer.

Etter det Dagbladet erfarer har etterforskerne i flere uker jobbet intenst med et prosjekt som tydet på at Rønneberg var sentral i omsetningen av narkotika i Oslo.

I en leilighet på Oslos beste vestkant, tilhørende en 29 år gammel kamerat av Rønneberg, beslagla narkotikaspanerne stoffet - marihuana og hasj.

Både 29-åringen, som forsvares av advokat SteinarWiik Sørvik, og Rønneberg, som får juridisk bistand fra advokat Ola Lunde, ble arrestert.

Fengslet

I et lukket rettsmøte i Oslo tinghus i går ettermiddag ble de to varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

Advokat Ola Lunde påkjærte fengslingen på stedet. Borgarting lagmannsrett vil tidlig i neste uke vurdere om Rønneberg skal løslates, eller om han fortsatt må sitte i varetekt.

Rønneberg har både i politiavhør og i det lukkede fengslingsmøtet i Oslo forhørsrett nektet et hvert kjennskap til narkotikapartiet.

Vestkant-gutter

Politiinspektør og sjef ved politiets narkotikaseksjon i Oslo, Morten Yggeseth, var i går kveld ikke tilgjengelig for Dagbladet.

Men etter hva Dagbladet erfarer, utelukker ikke politiet at arrestasjonen av 33 år gamle Morten Rønneberg og hans 29 år gamle kamerat kan føre til flere pågripelser.

Narkotikaspanere har de siste månedene jobbet med et miljø på Oslos vestkant, hvor Rønneberg skal være pekt ut som en sentral person.

Flere av personene i vestkant-miljøet skal ha hatt nær kontakt med andre svært belastede kriminelle miljøer i Oslo.

<B>TENNISSTJERNE:</B> Morten Rønneberg var på vei inn i den ypperste verdenseliten i tennis på 80-tallet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!